Rosi: Ovo je veliki napredak

Moto GP 05. maj 201901:47 > 01:57
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Drugoplasirani u generalnom plasmanu Valentino Rosi prilično je razočarao u kvalifikacijama za trku u Heresu, ali i pored činjenice da će startovati tek sa 13. mesta nije potpuno nezadovoljan.

Mnogo smo napredovali u odnosu na petak. Tada je bilo očajno jer nisam bio brz i nisam se dobro osećao. Treći trening bio je dobar, imao sam solidan tempo sa srednjim pneumaticima i oni bi mogli da budu izbor na trci. Očekivao sam da budem među prvih 10, ali na nesreću milisekunde su me delile od Q2 – rekao je Rosi.

Iskusnom 40-godišnjem Italijanu falila su 72 hiljadita dela sekunde za plasman u Q2, ali i pored 13. startne pozicije veruje da može da se uključi u borbu sa vodećima.

Nisam u fantastičnoj situaciji, ali ni u tako lošoj. Ima dosta dobrih vozača ispred, ali smo napredovali. Radili smo na elektronici, brzini, kočenju i tempo mi je bio dobar.

Trka za Veliku nagradu Španije voziće se u nedelju od 14 časova na stazi Heres uz direktan prenos na Sport Klubu 1, a sa pol pozicije krenuće Fabio Kvartararo.