Markez pred Katar: Skoro sam na 100%

Moto GP 05. mar 201913:45 > 13:55
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Predstojećeg vikenda počinje novi MotoGP šampionat, a Honda će u Kataru u svojoj garaži imati dva velika šampiona, Horhea Lorenca i Marka Markeza.

  Zimski testovi i period između dve sezone uopšte nisu bili laki za Hondu i njene vozače. Mark Markez je morao da ima operaciju ramena sa veoma naprnim oporavkom ali na sreću nije propustio testiranja. 

 „Konačno se ponovo trkamo. Zima je bila drugačija zbog operacije i radio sam pet sati dnevno za fizioterapeutom kako bih se vratio u najboljem mogućem stanju za prvu trku sezone. Na testu u Kataru sam se osećao bolje nego u Maleziji i mogu da kažem da stižem skoro 100% spreman“, kazao je Markez

Honda je mnogo unapredila motocikl i na testovima smo bili jaki, posebno na stazama koje nam ne odgovaraju. Katar je posebna trka, ne samo zato to je prva već i zbog uslova na stazi pa ćemo morati pažljivo da donosimo odluke“, dodao je aktuelni svetski šampion. 

Trkački vikend u Kataru počinje u petak od 11:50 uz direktne prenose na Sport Klubu 1, dok su subotnji treninzi i kvalifikacije kao i trke u nedelju na Sport Klubu 2.