Rosi: Izgubljene titule me motivišu

Moto GP 16. feb. 201916:34 > 16:40
Podeli:
Izvor: © 2019 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da i dalje sanja osvajanje desete titule, ali da oseća da je više puta tokom karijere zaslužio da već dođe do nje.

‘Doktor’ je u subotu napunio 40. godina, a poslednju titulu osvojio je pre deset godina. Italijanski motociklista je u intervjuu za „Gazetu delo Sport“ istakao da je dramatično finale sezone 2006, kada je titula otišla u ruke tragično preminulog Nikija Hejdina, pokazatelj da je zaslužio osmu titulu u kraljevskoj klasi.

Osvajanje desete titule je san u koji i dalje verujem, ali je takođe i velika žal jer sam je zaslužio. Izgubio sam dve titule (2006. i 2015. godine) na poslednjoj trci, takođe sam bio vicešampion još nekoliko puta (2000, 2014. i 2016), tako da sam tokom karijere zaslužio deset titula. To je takođe razlog zašto i dalje pokušavam„, naglasio je Rosi.

Rosi se potom osvrnuo na neke od grešaka koje su obeležile njegovu karijeru.

U Valensiji 2006, da sam ostao miran i nisam izleteo, pobedio bih. Tu su i neke stvari za koje ne znam da li su greške ili ne – prelazak u Dukati ili odlazak u Jamahu, umesto da sam nastavio da pobeđujem sa Hondom. Uz to, tu je i ono što se desilo krajem 2015. godine, kada sam nažalost izgubio titulu. Ali, pravu grešku sam napravio 2006, tada sam mogao da osvojim titulu„, istakao je ‘Doktor’.

Ugovor sa Jamahom italijanskom motociklisti ističe na kraju naredne sezone, ali nije negirao mogućnost da karijeru nastavi i posle toga.

Iskreno, ne znam da li će mi ovo biti poslednji ugovor. Mogao bi da bude, ali i ne mora. Razgovaramo o nečemu što će se završiti, pre nego što je uopšte počelo. Imam želju, a čekaju me još dve godine. Ali, polako shvatam da bi one mogle da mi budu poslednje. Nisam još odlučio„, rekao je vozač Jamahe.

Takođe, Rosi otkriva da oseća veliko zadovoljstvo što je demantovao mnoge koji su predviđali da će odavno završiti karijeru.

To se prvi put desilo 2007. godine, a tada sam već osvojio pet titula u kraljevskoj klasi. Ljudi su mislili da sam na zalasku karijere. Ali, osvojio sam još dve titule, a iznad svega, posle deset godina sam i dalje tu. I to me zasmaejava. Ne pokažem se dobro na testiranjima, zauzmem četvrto mesto i govore mi da sam za penziju. Malo mi je to ekstremno„, otkrio je Rosi.