Lorenco za SK: Gde je nestao anđeo? Uplašio se

Podeli:
Izvor: © 2018 Ducati Motor Holding spa

Na pomen strastvenog ’braka’ u Moto GP šampionatu, malo kome bi na pamet pali Horhe Lorenco i Dukati. Međutim, upravo tako španski motociklista definiše dve sezone u timu iz Bolonje jer su ga one učinile boljim vozačem.

I to je zaista istina. Lorencu jeste bilo potrebno vreme da nauči da vozi Dukati, a kada je to učinio rezultati su došli. Nažalost, u italijanskom timu nisu imali strpljenja za njega, pa su ga otpisali i bukvalno naterali da utočište nađe u Repsol Hondi. Upravo to su teme kojih smo se dotakli tokom intervjua koji smo uradili u Brnu, a bilo ih je još i može se reći da je čekanje na kraju vredelo.

Španski motociklista je na kraju sezone 2016. posle devet godina napustio Jamahu i vrlo brzo je svima postalo jasno da će privikavanje na Dezmosediči potrajati. Dok se Andrea Doviciozo borio za titulu sa Markom Markesom prošle sezone, Lorenco se mučio, i to mnogo više nego što je iko mogao da pretpostavi, posebno on. Na prve 23 trke u italijanskom timu najbolji rezultat bilo mu je drugo mesto u Sepangu prošle godine, a sve se promenilo od Muđela.

Velika nagrada Italije svima je pokazala da je onaj pravi Horhe Lorenco tu, a da promena pozicije rezervoara za gorivo na motociklu može da napravi čudo, barem što se njega tiče. Da ono što se desilo u Toskani nije slučajno svima je bilo jasno kada je trijumfovao dve nedelje kasnije, na Velikoj nagradi Katalonije, a potom se na najvišem stepeniku pobedničkog postolja našao i na „Red Bul Ringu“, pre niza povreda koje je doživeo od sredine septembra.

Izvor : Marko Trajković

Na ove dve godine gledam veoma pozitivno, ne samo zbog mene samog. To me je učinilo kompletnijim vozačem jer sam u potpunosti morao da promenim svoj stil vožnje da bih bio brz i konkurentan na ovom motoru. To vas čini boljim vozačem. Ali, takođe i zbog Dukatija jer su mojim dolaskom počeli da unapređuju neke stvari na kojima nisu radili u prošlosti. Zbog mene su te stvari dobile na značaju. Mislim da je ovo bio dobar ’brak’ za obe strane, očigledno ne sa rezultatima kakve smo očekivali, posebno tokom prve sezone i prvog dela druge. Ali, pobedili smo potom na dve trke, pokazali da možemo još. Ovo je na kraju krajeva bio strastven ’brak’ i dobra stvar za obe strane, mislim“, rekao je Lorenco na početku intervjua za Sport Klub.

Taj ’brak’ je kasno proradio, može da se kaže. Lorenco je u Le Manu, dve nedelje pre trijumfa u Muđelu, shvatio da u Dukatiju ne planiraju da ga zadrže. Posle te pobede, činilo se da postoji mogućnost da španskog motociklistu naredne sezone ne vidimo u kraljevskoj klasi, a potom je kao grom iz vedra neba stigla vest da će biti Markesov timski kolega. Niko to nije mogao da pretpostavi takav rasplet, ali je jasno zbog čega je Honda možda bila i logičan izbor.

Honda je za mene bila izazov zbog želje da pokušam da budem ponovo konkurentan na drugom motoru, kao što je slučaj na Dukatiju. Da pokušam da dođem do trijumfa na trećem motoru, sa trećim proizvođačem i budem što bliže mogu nivou na kojem je moj timski kolega, koji je izuzetno jak“, naglasio je Lorenco.

Kompletan intervju pročitajte na sajtu Sport Kluba.