Honda počela pregovore sa Lorencom

Moto GP 05. jun 201818:32 > 18:36
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Petostruki svetski šampion Horhe Lorenco karijeru bi mogao da nastavi u Repsol Hondi, pošto je sada već sigurno da na kraju sezone napušta Dukati, prenosi „Autosport“.

Japanski tim je ranije tokom dana objavio da će na kraju sezone završiti saradnju sa Danijem Pedrosom, koji je u poslednjih 18 godina sarađivao sa Hondom. Još pre nego što je to bilo zvanično pojavile su se informacije da bi Lorenco mogao da ga zameni. Preliminarni pregovori su već obavljeni, a očekuje se da bi do dogovora moglo da dođe pre trke za Veliku nagradu Katalonije naredne nedelje.

Lorenco je posle devet sezona prošle godine prešao u Dukati i mnogo se mučio, ali je prošlog vikenda došao do prvog trijumfa na Dezmosedičiju.

Moja priča sa Dukatijem je gotova. Deo mene je tužan jer znam da sam na ovom motoru mogao da se borim da budem svetski šampion, zbog čega sam i došao ovde. Ali, sada je kasno, ne može ništa da se promeni“, istakao je Lorenco posle pobede na Velikoj nagradi Italije.

Kada je postalo jasno da bi mogao da napusti Dukati, Lorenco je postao prvi pik Suzukija, ali se taj tim u međuvremenu odlučio za Đoana Mira. Zbog toga je postojala mogućnost da se nađe na Jamahi nekog privatnog tima, verovatno sadašnjeg Mark VDS rejsinga zajedno sa Frankom Morbidelijem. To je i dalje opcija za Lorenca, a ukoliko on pređe u Hondu, postoji mogućnost da na Jamahi završi Pedrosa.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Katalonije 17. juna.