Lorenco: Doviciozo mi oduvek potkopava moral

Moto GP 07. apr 201815:46 > 15:50
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Vozač Dukatija Horhe Lorenco optužio je svog timskog kolegu Andreu Dovicioza da namerno pokušava da igra igrice preko medija sa njim, a da je takav slučaj bio tokom kompletnih njihovih karijera.

Poznato je da je Lorenco imao težak odnos sa prethodnim timskim kolegom Valentinom Rosijem u Jamahi. Njemu i Doviciozu je ovo druga zajednička sezona u Dukatiju, a obojici ističu ugovori na kraju ove sezone.

Lorencove izjave pojavile su se dan pošto je Doviciozo javno rekao da su u timu krivi što su se pregovori oko novog ugovora otegli. Italijanski motociklista je tom prilikom izjavio da ne bi bio iznenađen ukoliko bi njegov timski kolega otišao iz Dukatija.

Dovi je veoma pametan, zar ne? Praktično zna sve“, sarkastično je rekao Lorenco tokom intervjua za Movistar, „Dovi je oduvek, tokom cele moje karijere, pokušao da potkopa moj moral. I to radi i sada, kao moj timski kolega, tako da to nije ništa novo za mene. Kada ga pogledate, jasno je da to uvek pokušava. On ima takav odnos preko medija sa mnom, ali je to sve u redu“.

Izvor : Shaun Botterill/Getty Images

Lorenco i Doviciozo su se borili za titulu u nižim kategorijama, a Španac je dva puta izlazio kao šampion iz njihovog duela. Prošle sezone su postali timske kolege, kada je Lorenco stigao u tim i dobio platu od 12 miliona evra, dok je Doviciozo za isti period primio tek dva miliona. Međutim, Italijan je od Lorencovog dolaska bio ubedljivo bolji od svog timskog kolege, pa je prošlu sezonu završio kao vicešampion, a trijumfovao je na prvoj trci sezone u Kataru.

Doviciozo je miran. Imamo srdačan odnos i sve je u redu u tom smislu. Ovde smo da bismo pobeđivali i osvajali titule, prijateljstva se nalaze na drugim mestima, ne u padoku“, naglasio je Lorenco.

Tim menadžer Dukatija Davide Tardoci rekao je da su u timu uvereni da će zadržati Dovicioza za narednu sezonu, ali je priznao da pregovori sa Lorencom još nisu započeti.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja ovog vikenda Velikom nagradom Argentine, a kompletnu akciju možete da pratite na Sport Klubu 3.