Rosi: Možda ostanem i posle 2018.

Moto GP 27. sep. 201620:55 > 20:56
Podeli:
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images Sport

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi priznao je da već razmišlja o tome da produži svoju karijeru u Moto GP šampionatu i posle 2018. godine, kada mu ističe sadašnji ugovor sa Jamahom.

Italijan je to otkrio samo nekoliko dana pošto je njegov šef tima Silvano Galbusera rekao da niko ne može da garantuje da će se Doktor zaista povući za dve godine, iako je tako najavio na početku ove sezone.

Rosi će imati 39 godina kada se završi sezona 2018. godine, što znači da bi se u slučaju da potpiše novi dvogodišnji ugovor u kraljevskoj klasi zadržao do nekoliko meseci pre svog 42. rođendana.

„Biće velika šteta za sve kada se Rosi konačno povuče. Mislim da će u narednim godinama biti na istom nivou i onda ćemo videti da li će se povući ili ne. Po meni, to nije nešto što je sigurno“, istakao je Galbusera.

Kada mu je rečeno šta je Galbusera izjavio, Rosi se složio sa njim.

„Već sada postajem paranoičan kada razmišljam da moram da se povučem na kraju 2018. Zaista volim da imam ovakav dugoročni projekat – ova sezona, sledeća i ona posle te. Onda ću pažljivo razmisliti o svemu i doneto odluku. Mnogo će zavisiti od mojih rezultata. Malo se osećam posramljeno kada pomislim da nastavim da vozim kad budem imao 40 godina, ali razmisliću“, istakao je Rosi.

Rosi trenutno drži drugo mesto u generalnom plasmanu sa 52 boda manje od Marka Markesa, a do kraja sezone ostale su četiri trke. Naredna se vozi za Veliku nagradu Malezije na stazi „Sepang“ 16. oktobra, uz direktan prenos na Sport klubu.