KTM ne ulazi samo u MotoGP, već i u Moto2

Moto GP 13. sep 201613:58 > 13:59
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Austrijski proizvođač motora KTM najavio je da će naredne sezone, pored kraljevske klase ući i u Moto2 kategoriju Svetskog šampionata.

KTM se već takmiči u klasi Moto3 zajedno sa timom Akija Aja, koji će mu biti partner i u Moto2 kategoriji. U najjačoj konkurenciji, austrijska ekipa će biti samostalna.

Bredli Smit i Pol Espargaro su već potvrđeni kao vozači fabričkog tima u Moto GP šampionatu, dok će boje ekipe KTM Ajo u Moto2 braniti Bred Binder i Migel Oliveira. Za sada još nije poznato ko će voziti za Red Bul KTM u Moto3 naredne sezone, ali se pretpostavlja da će Bo Bensnajder zadržati svoje mesto.

“Srednju klasu vidimo kao platformu kojom ćemo zadržati vozače u KTM porodici, koja počinje od Red Bulovog kupa novajlija i ide sve do kraljevske klase”, rekao je direktor austrijske kompanije zadužen za motosport Pit Bajrer, “Novi Moto2 motor se trenutno razvija i gradi potpuno u našoj kompaniji. Bred Binder ima veoma uspešnu sezonu, nadamo se da će osvojuiti titulu i srećni smo što će moći da napravi korak napred u našem novom Moto2 timu. Takođe, zadovoljni smo povratkom Migela Oliveire u narandžastu porodicu”.

Pet trka pre kraja sezone, Binder drži prvu poziciju u generalnom plasmanu i ima 106 bodova prednosti. Pošto je još 125 bodova na raspolaganju, mladi Južnoafrikanac bi mogao da obezbedi titulu već na Velikoj nagradi Aragona, koja je na programu 25. septembra.

“Posle svega što se desilo ove sezone, ništa ne može da me oduševi više od ostanka u timu KTM Ajo i takmičenja u Moto2 kategoriji. Znam da će biti veoma teško, ali sam motivisan i već se radujem izazovu. Biće lepo ući u novu klasu, mnogo toga ću morati da naučim. Moj cilj je da svakog dana dam 110 odsto od sebe, a presrećan sam što ću deliti garažu sa Migelom. Naučio sam mnogo od njega prošle godine, sigurno ćemo jedan drugoga terati da budemo bolji, ali ćemo se i zabaviti”, naglasio je Binder.

Oliveira je prošle sezone bio vicešampion Moto3 kategorije, iza Denija Kenta, a ove godine je debitovao u srednjoj klasi kao vozač Leoparda.