Izveštaj: Salomova greška dovela do fatalne nesreće

Moto GP 22. jul 201618:44 > 18:46
Izvor: Mirco Lazzari gp/Getty Images Sport

Tehnički direktor Moto GP šampionata Deni Oldridž objavio je da na motoru Luisa Saloma nije otkriven nikakav mehanički kvar posle njegovog fatalnog udesa tokom treninga za Veliku nagradu Katalonije.

Mladi Španac je izgubio život tokom drugog treninga klase Moto2 na stazi „Katalunja“, a zbog toga kako je udes izgledalo bilo je mnogo pitanja na koje nije bilo odgovora.

Nekoliko dana posle nesreće, Salomov tim SAG je objavio telemetrijske podatke iz kojih se zaključuje da je Španac izgubio prednji kraj svog Kaleks motora kada je zakočio preko neravnine na stazi u 12. krivini.

Oldriž, pravni ekspert Anhel Kalsada Gomes i nezavisni ekspert za telemetriju Ljuis Ljeonart Gomes, kojeg je angažovala Salomova porodica, složili su se da je greška španskog motocikliste dovela do udesa.

Oštećenja na ručici kvačila, zadnjem točku i šasiji konzistentni su, odnosno, posledica su udesa pri velikoj brzini. Pneumatici su bili, kako se navodi, u dobrom stanju, a prednja je bila i dalje naduvana, dok podaci ukazuju i da je zadnja bila pod preporučenim pritiskom.

„Nije bilo nikakvih drugih mehaničkih problema, a stanje motora i prvibitni zaključci potvrđeni su tokom druge isnpekcije“, stoji u izveštaju.

Podaci iz 12. krivine u trenutku Salomove nesreće su upoređeni sa onima koji su prikupljeni tokom njegovog najbržeg kruga.

„Gospodin Gomes je istakao da njegovi podaci ukazuju da je u trenutku nesreće motor bio za 4km/h sporiji u odnosu na njegov najbrži krug, ali je u trenutku kočenja vozač bio sedam ili osam metara bliži krivini nego u svom najbržem krugu. Potvrdio je da u jednom delu pravcu između dve krivine postoji prekid u radu kvačila“, dodaje se u izveštaju, „Gospodin Gomes spekuliše da je vozač možda pogledao unazad i kada je ponovo pogledao napred pogrešno je procenio svoju poziciju ili je bio van idealne linije. To je moglo da rezultira većem pritisku pri kočenju, što nagoveštava i telemetrija. Pošto je bio van idealne linije, a pošto je motor bio nagnut, prednji točak je izgubio trakciju, što je dovelo do udesa“.