Janone: Čekam Lorenca

Moto GP 11. apr 201618:01 > 18:03
Izvor: Getty Images, Mirco Lazzari

Od početka sezone traju spekulacije da je Horhe Lorenco blizu prelaska u Dukati, ali ovih dana su se one intenzivirale i gotovo je sigurno da će Španac od naredne godine voziti za tim iz Bolonje

Sam Lorenco je odbio da komentariše glasine, ali se očekuje da će dogovor biti potvrđen sledeće nedelje pred Veliku nagradu Španije u Herezu.

Ako aktuelni šampion potpiše za Dukati, timski kolega će mu najverovatnije biti Andrea Janone, koji je prošlu sezonu završio ispred Andree Dovicioza u generalnom plasmanu. Uprkos lošem startu nove sezone, očekuje se da će Janone dobiti prednost u italijanskom timu.

– Po mom mišljenju, Lorenco će doći u Dukati. Ne znam da li je nešto potpisao ili ne, ali što se tiče mene, čekam ga u Dukatiju – rekao je Janone.

Mladi Italijan je istakao da će u slučaju dolaska Lorenca u italijanski tim profitirati, posebno zbog stila vožnje, što nije slučaj sada, sa Doviciozom u timu.

– Ako dođe, a ja budem u Dukatiju sa njim, mislim da će to biti dobro jer imamo slične stilove, za razliku od Dovicioza. Andrea ima drugačiji stil od mog i obično po pitanju podešavanja biramo različita rešenja. Umesto toga, imati osobu koja vozi slično kao vi, može da vam pomogne mnogo. On je jači vozač od mene, ima bolje rezultate od mene i možda bih mogao da naučim nešto od njega. Ali, sve je za sada pod znakom pitanja – naglasio je čuveni „Manijakalni Džo“.