VN SAD: Kako zaustaviti Markeza?

Moto GP 10. apr 201613:25 > 13:27
Izvor: Mark Thompson/Getty Images Sport

Samo nedelju dana posle neverovatne trke u Argentini, očekuje nas još jedan spektakl u Ostinu.

Mark Markez je pobedio u Argentini, a do sada, ima stopostotan učinak i u Americi, gde startuje prvim, daće sve od sebe da ga zadrži. Verovatno prvi konkurent će mu biti Horhe Lorenco, koji nije završio trku na stazi „Termas de Rio Hondo“.

Drugo vreme u kvalifikacijama imao je Horhe Lorenco, a treće njegov kolega na Jamahi Valentino Rosi.

Ali, mnogo više od toga, priča se o eventualnom prelasku Lorenca u Dukati. Dukatiji su mogli da imaju sjajnu trku u Argentini, ali umesto toga, obojica su završili u pesku. Andrea Janone je kažnjen sa tri mesta na gridu, a verovatno koristi i poslednji kredit u timu.

Iz svega toga, najviše je profitirao Judžin Laverti, koji je na cilj stigao kao četvrti. Ipak, vozač Aspar Dukatija je realan i rekao je da je sve u prvih deset veoma solidan rezultat. Videćemo šta nam je spremio i Valentino Rosi, koji, kao i prošle godine, ne radi ništa spektakularno, ali vredno sakuplja bodove.

Staza „Circuit of the Americas“ otvorena je 21. Oktobra 2012. Kada se prodaju sve karte, može da stane čak 120.000 gledalaca i nemojte sumnjati da će ih baš toliko i biti. Dizajnirao ju je čuveni arhitekta Herman Tilke

Osim Moto GP šampionata, ovde se voze i V8 šampionat, Formula 1, američka Le Man Serija i Rolex serija sportskih automobila. Staza je duga 5.513 metara, ima 20 krivina i važi za jednu od tehnički zahtevnijih u šampionatu.