Mijailović: Zvezda? Ne pada mi na pamet da se raspravljam

Košarka 26. feb. 202114:31 > 14:352 komentara
Podeli:
Izvor: sk

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je u intervjuu za Sport Klub naglasio da su odnosi sa Crvenom zvezdom "sasvim normalni" i da svi u klubu iz Humske žele da se fokusiraju samo na crno-bele.

Večiti rivali su ove sezone, osim na terenu, „ratovali“ i oko statusa ABA lige, a osnovni zahtevi Partizana bili su da predsednik Skupštine FMP Zoran Tošković, zbog, kako su naveli, sukoba interesa, ne može da bude predsedavajući ABA lige, ali i da nadležan za regionalno takmičenje bude Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani.

Odnos između nas i našeg gradskog rivala je sasvim normalan i mislim da treba da bude normalan. Ne pada mi na pamet da se raspravljam sa bilo kim o bilo čemu jer hoćemo da se bavimo Partizanom i trošimo energiju na Partizan“, kaže Mijailović za SK i nastavlja:

Imali smo te dve utakmice u kojima smo izgubili u završnicama, ali nismo reagovali nikakvim saopštenjima i na bilo koji način. U finišu meča polufinala Kupa Radivoja Koraća bilo je specifičnih stvari, međutim, nije nam padalo na pamet da se osvrćemo na to kada je utrakmica završena. Stručni štab i trener treba da reaguju na pojedine stvari tokom utakmice ako je nešto na štetu kluba i postoje greške. Ne mislim da su potrebna saopštenja i svađe po emisijama jer ne želimo više da se uplićemo u takve stvari.

Mijailović ističe i da je borba u institucijama ABA lige dala određene rezultate.

Cele sezone smo se borili za neke stvari u ABA ligi i u velikoj meri smo se i izborili. Nekada morate da potrošite energiju na takve stvari. One vam oduzmu i vreme i energiju koju biste usmerili u drugom pravcu, ali jednostavno ne možete da dozvolite da pojedine stvari odu u nekom pravcu i da imate ne tako ravnopravnu utakmicu, da se takmičite u njoj, da neko ostvaruje svoja prava mimo onih prava koja im pripadaju“, kaže Mijailović.

Prvi čovek crno-belih je za Sport Klub pričao i o izgledu tima sledeće sezone, razočaranjima, koliki je optimalan broj stranaca u ekipi, potrazi za sportskim direktorom, finansijskoj situaciji, ali i o nekim osetljivim temama koje će u klubu tek detaljno da istraže.

Intervju sa predsednikom Partizana gledajte večeras na Sport Klubu 1 od 22 časa.

Komentari

Vaš komentar