Menig: Pričao sam sa Rišairom, najbolji sam na levom krilu

Fudbal 02. sep 202114:53
Izvor: Miroslav Todorović, partizan.rs

Novi fudbaler Partizana Kvinsi Menig rekao je na predstavljanju da je Partizan za njega novi početak, kao i da voli da igra na poziciji levog krila.

„Veoma sam srećan što sam ovde posle pregovora koji su trajali mesec dana. Spreman sam da nastavim uspon, ovo je nova avantura za mene, posle dve teške godine u Tventeu. U Partizanu je novi početak, daću maksimum“, rekao je 26-godišnji Menig.

Nova devetka crno-belih dodao je da je razgovarao sa novim pojačanjem Zvezde Rišairom Živkovićem, kao i da je imao pozitivan osećaj posle razgovora sa sportskim direktorom Ivicom Ilijevom i trenerom Aleksandrom Stanojevićem.

„Znam da je Partizan veliki klub i da ih ima dva u Beogradu, a da je taj drugi u krugu od kilometar. Nekoliko holandskih igrača je bilo ovde, a razgovarao sam sa Rišairom Živkovićem, koji je pre dva dana došao u Zvezdu. Bili smo u istom hotelu. Znam za sve pobede Partizana od početka sezone, kao i da je prošao u grupnu fazu Lige konferencija. Imamo grupu koju možemo da prođemo“.

Menig je rekao da se snalazi dobro na oba boka, kao i na poziciji ofanzivnog veznog, ali da je najbolji kao levorkrilni napadač.

„Mogu da igram po oba boka, kao drugi napadač, u mlađim kategorijama Ajaksa bio sam i klasični špic, ali ako budem u prilici da biram, moja pozicija je levo krilo. Želeo sam broj 11, baš se vezuje za igrače na delu terena koji meni najviše prija, ali pošto sam u podmlatku kluba iz Amsterdama bio centarfor, onda ću poneti devetku“.

 

Zatim se Menig osvrnuo upravo na period među Kopljanicima.

„U Ajaksu sam bio sa 11-12 godina, i živeo sam preko puta stadiona. Ceo život sam sanjao o Ajaksu. Odigrao sam samo pet utakmica, postigao sam gol i bio nestrpljiv da odem dalje“, zaključuje Menig.

Komentari

Vaš komentar