Mekinro: Možda skroz isteraju Naomi iz tenisa

Sport Klub 04. jun. 202110:357 komentara
Podeli:
Izvor: Clive Brunskill Getty Images

Sportski svet i dalje komentariše odluku japanske teniserke Naomi Osake da se povuče sa Rolan Garosa posle kazne koju joj je izreklo rukovodstvo turnira jer nije želela da daje izjave za medije zbog „čuvanja mentalnog zdravlja“. Poslednji u nizu sportskih velikana koji je stao u odbranu Japanke je slavni teniser Džon Mekinro.

Pogledajte na primer mog drugara Bjerna Borga – on je prestao sa 25. Postoji opasnost da Oska neće nastaviti. Ko zna šta će se dogoditi sa njom. Zaista sam zabrinut jer je Borg bio jedna od najboljih stvari koja se dogodila tenisu i imam osećaj da su ga isterali iz tog sporta. Mislim da bi isto moglo da se dogodi sa Osakom“, izjavio je 62-godišnji Džon Mekinro.

Veoma sam zabrinut za budućnost našeg sporta. Još i više nakon poslednjih nekoliko dana. Mislim da je ono što je Osaka rekla dobra tema za razmišljanje. Ovakva reakcija Rolan Garosa je bila negativna u svakom smislu“, izjavio je bivši teniser.

Japanska teniserka povukla se sa Rolan Garosa posle prvog kola. Druga igračica sveta je pre početka turnira u Parizu istakla da zbog mentalnog zdravlja neće prisustvovati konferencijama za novinare, a organizatori su je posle meča u nedelju kaznili sa 15.000 dolara, uz pretnju diskvalifikacijom.

Komentari

Vaš komentar