Kvartararo na polu, poništen najbrži krug Banjaje!

Sport Klub 17. apr. 202116:32
Podeli:
Fabio Kvartararo
Izvor: © 2021 YAMAHA MOTOR RACING SRL

Vozač Jamahe Fabio Kvartararo počeće sa pol pozicije trku za Veliku nagradu Portugalije, treću u kalendaru Moto GP šampionata.

Kvartararo je imao najbrži krug u istoriji staze ‘Algarve’ sa 1:38.862. Francuz će se 11. put u karijeri naći na pol poziciji u ‘kraljevskoj klasi’.

Imao je Kvartararo najbolji rezultat skoro do same završnice. Tada je fantastičan krug izvozao Peko Banjaja.

Ipak, Banjaji je poništeno vreme jer ga je postavio kada je bila žuta zastavica zbog izletanja Oliveire. Na kraju će vozač Dukatija trku početi sa 11. pozicije.

Očekuje se da Dukati uloži žalbu na ovu odluku.

Nije imao sreće ni Maverik Vinjales. Španac je imao dva fantastična kruga, koja su mu poništena. U nedelju će startovati sa 12. pozicije.

Ovako, na drugom startnom mestu naći će se Aleks Rins (1:38.951), a na trećem Žoan Zarko (1:38.991), koji je uspeo da se oporavi od pada na početku q2.

U drugom startnom redu biće Džek Miler, Franko Morbideli i Mark Markes, kojeg je očigledno mučila ruka – u pojedinim trenucima u boksu se činilo da mu je nelagodno.

Slediće ih Aleš Espargaro, Luka Marini i Đoan Marini. Pozicije iza zauzeće Migel Oliveira, Frančesko Banjaja i Maverik Vinjales.

Trka je na programu u nedelju od 14 časova, uz prenos na SK2.

Komentari

Vaš komentar