Završen kamp: Mozzart i Akademija Rebrača zajedničkim snagama stvaraju šampione

Košarka 18. jul 202216:15
Izvor: Promo

Šutiranje trojki, slobodna bacanja, jaka odbrana i snažna zakucavanja neki novi košarkaši asovi koji će tek pleniti domaćom, evropskom i svetskom scenom uvežbavali su upravo proteklih nedelja na kampu Akademije Rebrača pod budnim okom našeg proslavljenog reprezentativca.

Kamp koji je održan na Zlatiboru okupio je rekordan broj polaznika, a među 200 talentovanih klinaca iz naše zemlje i regiona, deo škole pod obručima bila su i deca iz Turske, Švedske i Nemačke. Ni jezička barijera nije im predstavljala prepreku da uživaju u druženju i pažljivo osmišljenom programu pod vođstvom 12 vrhunskih trenera. Deo ovog sjajnog tima bili su i mladi košarkaši koje je besplatnim učešćem na kampu nagradila kompanija Mozzart, a koje je Željko Rebrača izabrao na otvorenom času košarke koji je ograznizovao regionalni lider u priređivanju igara na sreću.

„Želeli smo da sa ovog kampa, pored druženja, mladi ponesu i neke nove vrednosti. Mozzart je velika kompanija koju čine odlični ljudi i sa kojom uspešno sarađujemo već nekoliko godina. Hvala im što su prepoznali značaj ove priče i pružili veliku pomoć u realizaciji“, izjavio je Željko Rebrača.

Promo/ Mozzart

Bivši reprezentativac je istakao da su aktivnosti ovog tipa bile tek u povoju kada je on počinjao i da je svestan koliko je kamp značajan za mlade nade igre pod obručima. Posebno ga raduje što na ovaj način ima priliku da prenosi bogato iskustvo koje je sticao kroz igru za nacionalni tim i NBA ligu.

Polaznicima kampa su obezbeđeni svi potrebni uslovi za kvalitetan rad i razvoj, od vrhunskog stručnog kadra, pravilne ishrane, snimanja 3D posture tela, pa do segmenata koji se fokusiraju na psihološku pripremu kao izuzetno važan činilac za formiranja vrhunskih sportista. Sa tim ciljem su organizovane NLP radionice, a u saradnji sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija održana su predavanja na temu bezbednosti dece na internetu. Rebrača je naglasio da je jedan od glavnih ciljeva kampa da se od potencijalnih vrhunskih sportista naprave, pre svega, vrhunski ljudi.

A da je misija kampa bila i više nego uspešna potvrđuju mladi košarkaši koji su jednoglasno istakli da im je ovo iskustvo bilo od izuzetnog značaja za usavršavanje igre, ali da je glavna vrednost koju su usvojili timski rad – kao jedini siguran način za pobedu.

Komentari

Vaš komentar