Sukob Džordana i Tomasa počeo 1985, i dalje u lošim odnosima

Košarka 08. jul 202214:591 komentar
Majkl Džordan
Izvor: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus, File

Od osamdesetih godina prošlog veka do danas traje rivalstvo Majkla Džordana, po mnogima najvećeg košarkaša svih vremena, i Ajzee Tomasa, legendarnog plejmejkera Detroit Pistonsa. Najnovija epizoda u ovom suparništvu započela je posle intervjua koji je „Njegovo leteće visočanstvo“ dalo za popularni sajt „Inquisitr“.

Džordan je upitan koji je koren njegove i Ajzeine netrpeljivosti, pa je odgovorio da je sve počelo na Ol-star utakmici 1985. godine i otad je samo animozitet samo rastao.

*Surovi takmičar Džordan nije štedeo ni veterana Medžika

„Ako sada pogledate snimak te utakmice jasno možete da vidite da Ajzea namerno nije hteo da mi doda loptu. Kada je počelo da se više govori o tome da me ‘hladi’, naš odnos je počeo da se kvari“, kazao je 59-godišnji Majkl Džordan, koji je na tom meču postigao tek sedam poena (2/9 iz igre).

Tomas je na tviteru opovrgao Džordanove navode.

„Prestani da lažeš. Ova priča nije tačna, reci istinu. Mozes Meloun, Leri Bird, Sidni Monkrif i ja te nismo namerno ostavljali bez lopte. Ako se dobro sećam, ja sam zbog povrede propustio veći deo drugog poluvremena, a Bird je slomio nos. Medžik Džonson i Ralf Sempson su dominirali na toj utakmici“, napisao je Ajzea Tomas.

Džordan i Tomas se, malo je reći, nisu voleli na vrhuncima svojih karijera i vodili su mnoge bitke u plej-ofu Istočne konferencije krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog veka. Sve je kulminiralo nepozivanjem Tomasa u „Drim tim“ 1992. godine, a mnogi su tvrdili da on nije bio pozvan zbog toga što je to zahtevao upravo Džordan.

Komentari

Vaš komentar