„Stotka“ Kanađana, Srbija bez medalje na SP

Košarka 11. jul 202116:452 komentara
Podeli:
Zoran Lukić
Izvor: fiba.basketball

Košarkaška reprezentacija Kanade do 19 godina osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu, pošto je u meču za treće mesto bila bolja od selekcije Srbije rezultatom 101:92.

Srbija je za nijansu bolje otvorila duel u Rigi, ali je Kanada uspela da posle uvodnih 10 mintua stigne do dvocifrene prednosti – 33:22.

Izabranici Zorana Lukića su se konsolidovali u nastavku, zaigrali bolje u odbrani i koristili to na drugoj strani, pa su i rezultatski prvo pripretili a zatim i preokrenuli meč. U drugoj četvrtini Srbija je bila bolja 32:17, a bitne poene postizali su Stefanović i Mušikić.

Ipak, nije se predavala Kanada, već je u trećoj deonici rezultatski bila bolja, a zatim u poslednjoj četvrtini i završnici meča i potpuno slomila otpor Srbije.

U srpskom timu najbolji je bio Mihailo Mušikić sa 25 poena, po 16 su dodali Mihailo Petrović i Lazar Stefanović, Lazar Joksimović je imao 15, a Nikola Jović 14 poena.

Među Kanađanima je sjajan bio Benedikt Maturin sa 31 poenom (11/11 iz igre), pratio ga je Nembard sa 21 poenom, Hjustan je dodao 17, a Edej 12 poena.

Komentari

Vaš komentar