Šta smo videli od Pešićevih Orlova? Mora još da se radi…

Košarka 18. avg 202210:2011 komentara
Podeli:
Izvor: Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Reprezentacija Srbije poražena je od Slovenije 97:92 posle produžetka u prvom pripremnom meču u koji je javnost u potpunosti imala uvid. U Ljubljani je ekipa Svetislava Pešića pokazala određene slabosti, ali sa druge strane postoji i koncept koji uliva poverenje u nastavku priprema. Srbija nije izgubila zbog rasula u igri i nepostojanja ideje, izgubila je dva puta na jednu loptu i zbog detalja koji mogu da se isprave.

Najpre je jasno ono što se i očekivalo. Nikola Jokić i Vasilije Micić su osnov napada srpske reprezentacije i to na taj način što igraju maltene identične uloge kao i u svojim timovima Denveru i Efesu. Njih dvojica ne bi trebalo da brinu selektora, ako izuzmemo nekoliko promašenih Nikolinih zicera i dosta promašenih slobodnih bacanja što verovatno neće biti slučaj u narednim mečevima.

Ekipa je takođe dobila učinak od nekih igrača koji su se zalaganjem, trudom i kvalitetom nametnuli sa klupe. Dušan Ristić je protiv Slovenije imao devet poena, uz to je dao dve trojke, tu je bio Dejan Davidovac, a Nikola Kalinić je svojim potezima pokazao koliko je važan igrač za reprezentaciju.

Treba reći da je Srbija igrala dve egal završnice protiv Slovenije (na kraju četvrte četvrtine i na kraju produžetka) i to protiv Slovenije koja bolje od ovoga verovatno ne može. Orlovi sa druge strane i te kako mogu.

Ostatak teksta pročitajte na sajtu Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar