Srbija zatečena Pešićevom odlukom: Ostaće pesma i uspomena na Tea kapitena

Košarka 10. avg 202219:5853 komentara
Podeli:

Umesto da ovih dana priča o šansama za odlazak na Svetsko ili prognozira plasman na Evropskom prvenstvu u košarci, javnost se već danima deli i razgovara o "precrtanom" kapitenu Teu. Zvaničnog objašnjenja odluke selektora Svetislava Pešića još nema, a Miloš Teodosić se već oprostio od reprezentacije.

„Jednoga dana žaliće mnogi što me više nema, ostaće pesma i uspomena na Tea kapitena“, zapevali su košarkaši Srbije na oproštaju Teodosića od reprezentativnog dresa.

Poslednji boem ili poslednji Mohikanac?, Jedni će reći: sad je svejedno, jer Teodosić je u najmanju ruku zaslužio da uz nazdravljanje sa Vasom, Džokerom, Kalinom, Nedovićem, povređenim Bogdanom, koji se takođe pojavio na ovoj, kako su je mediji nazvali, oproštajnoj žurci, i svima ostalima odigra i revijalnu utakmicu u prepunoj dvorani i bude isparćen ovacijama. Ovako je samo precrtan i drugi će reći: I neka je.

A trenutno sve deluje kao da je Teodosiću 2010. godine, kada je postigao trojku u poslednjim sekundama četvrtfinala Svetskog prvenstva protiv Španije, Garbahosa lupio bananu. U daleko bližoj prošlosti, pre samo tri meseca, selektor Svetislav Pešić poručio je da je imao, kako je tada rekao, fantastične razgovore sa svim igračima, a zna se, objasnio je, od koga se počinje.

Izvor : N1

„Prvi razgovor sam obavio sa Teodosićem, išao sam u Bolonju, to je naš kapiten, da s njim razgovaram i pitam Teodosića ovako: ‘Dobro, kakvi su planovi, karijera, šta je sa reprezentacijom, kako o tome razmišljaš?’ Kaže on: ‘To zavisi od vas, ako vam trebam ja sam tu'“, rekao je tada Pešić za N1.

I bio je potreban i došao je i javnost se podelila i pre nego što je na tabli nacrtana prva akcija.

Bivši reprezentativac i član stručnog štaba NBA šampiona Golden Stejta Dejan Milojević ima jasan stav: „Ako ne planiraš da vodiš Tea, onda ga ne zoveš. Znači ne zoveš ga na pripreme, pa ga skratiš.“

I dok se i drugi treneri, Moka Slavnić, Muta Nikolić, oglašavaju porukom da im nije jasan Karijev potez, zvanični razlog takve odluke selektora još nije poznat.

Bivši košarkaš Vladimir Kuzmanović kaže da još pokušava da „sklopi mozaik“.

„Ono što mi smeta u celoj priči je Pešićeva najava da će tek da da neku izjavu, ja mislim da je vreme za izjavu bilo baš u tom momentu, da ne bi sada sumnjali, spekulisali i ne bih želeo da verujem da su se njih dvojca našli u hodnuiku pa se posvađali, mora da je odluka doneta iz nekog drugog razloga“, veruje Kuzmanović.

Opet su u sećanje prizvane Pešićeve odluke koje su prethodile osvajanju zlata u Indijanapolisu 2002: Šćepanović je zbog neslaganja vraćen sa priprema, Radmanović je zbog banane izbačen iz tima. Košarkaški savez se za sada nije oglasio, a reprezentativci se trenutno pripremaju iza zatvorenih vrata.

Mediji najavljuju da će se selektor i igrači „otključati“ i izaći u javnost 15. avgusta uoči pripremne utakmice sa Slovenijom. Šta da ih pitamo?

Komentari

Vaš komentar