Šeku malo 300 miliona: Ljubomoran sam na današnje NBA plate

Košarka 21. apr. 202117:092 komentara
Podeli:
Izvor: Guliverimages / AUTO: JUL 06 NASCAR Motorsport USA - Sprint Cup Series - Coke Zero 400 Icon13070617

NBA legenda Šakil O’Nil gostovao je u podkastu nekadašnjeg košarkaša Reksa Čepmena i dotakao se promene u visini plata koja se dogodila u međuvremenu. Krupni centar naveo je primer Rudija Gobera, kao ko zarađuje mnogo novca, a takav slučaj ne bi bio moguć u danima kada je Šek bio na vrhuncu.

O’Nil (49) je tokom karijere nastupao za Orlando, Lejkerse, Majami, Finiks, Klivlend i Boston i samo od ugovora zaradio je preko 292 miliona dolara.

Ljubomoran sam na današnje košarkaše, ali mi je drago zbog njih. Ljubomoran sam zbog toga što je nekada igrač trebalo da bude pravi as, na nivou Majkla Džordana, da bi dobio takav novac. Ja često spominjem kako mi nije logično što Rudi Gober zarađuje toliko, a nije tako dobar igrač. To ne znači da ga ja mrzim – on je dobar centar, ali ja sam navikao da na tom nivou igraju sjajni centri. On je visok i igra dobru odbranu i odmah dobije ugovor od 200 miliona dolara“, izjavio je Šakil O’Nil.

„Ljudi kažu da sam ja ljubomoran – jesam ljubomoran na 250 miliona dolara. Ali zaista mi nije problem, neka to motiviše mlade igrače“, rekao je popularni „Dizel“.

Šakil trenutno radi kao novinar na televiziji TNT. Tokom bogate karijere u kojoj se izborio za status jednog od najvećih centara u istoriji košarke, a pored sportske karijere bio je veoma uspešan i u svetu muzike i filma.

nikk

 

Komentari

Vaš komentar