Rebrača podržava Jokića: Samo je postavio granicu dokle se može

Košarka 11. nov. 202111:16 > 11:566 komentara
Podeli:

​Ne stišava se bura u NBA posle incidenta između košarkaša Denvera Nikole Jokića i igrača Majami Hita Markifa Morisa. NBA liga kaznila je srpskog centra jednom utakmicom zabrane igranja i novčanom kaznom. Kaznu će morati da plate i ostali izgrednici incidenta, uključujući i samog Morisa. U centru pažnje našla su se i braća dvojice košarkaša, koji su razmenili nekoliko pretećih tvitova. I dok jedni kritikuju Jokića, drugi mu pružaju podršku, među njima i legenarni Šekil O'Nil.

Bivši reprezentativac i NBA košarkaš Željko Rebrača kaže da je sve to dobar šou da se proda priča.

„Svi to gledaju, Jokićeva braća kupila karte za Majami i sad svi dolaze na tu utakmicu. Iz mogla ugla ništa strašno, ja podržavam Jokića, samo je stavio granicu dokle se može. Moris je pokušao da isprovocira, kraj utakmice, a Jokić je stavio do znanja da ne može sa njim“, rekao je Rebrača i dodao da je to odlična priča za novinare.

„Ja sam imao neku situaciju, pa mi je bilo krivo što ga nisam udario jače. Odlično za navijače da gledaju NBA i Šek i Barkli su odlično komentarisali. Njega će stalno da provociraju, MVP je, ali ne igramo balet, moraju da se postave granice“, dodao je Rebrača.

Povezane vesti:

I novinar Sport kluba Darko Plavšić je saglasan da je NBA šou i da je dobro da se priča i piše.

„Ja znam da je Jokiću krivo jer je on sebe izgradio, tako da mora da se kontroliše, jer mnogo batina dobija tokom utakmice jer je jedan od najboljih igrača. Moris jeste odirgao prljavo, Jokić se oslanjao samo na desnu nogu, koleno je moglo da ode i bilo je očigledno da je start prljaviji, mogao je da se uporedi s nekim fudbalskim startom i da mu upropasti karijeru. To ga je iznerviralo, Jokićev udarac je bio snažan. Braća Moris su specifična, Markus je pre dve sezone namerno gazio povređeni zglob Luke Dončića u plej ofu“, kaže Plavšić.

Rebrača dodaje da će „osmi, deveti igrač ekipe“ uvek pokušati da isprovocira najboljeg i da bi Jokić trebalod a bude iznad toga.

„Ovo su stvari koje su devedesetih i dvehiljaditih bile normalne u NBA, sada je daleko mekše, postoje igrači koji igraju na tom nivou i sudije to sada ne tolerišu. Jokić da postavi granicu, igra na malom tržištu, nema zaštitu kao neki drugi poput Durenta ili Lebrona. Mora da ima veću zaštitu kao najbolji igrač NBA. Verovatno sledeći put neće to da radi“, smatra Rebrača.

Plavišić smatra da ovakav poterz Morisa može da da ideju drugim igračima da ga na sličan način isprovociraju, ali da je teško reći da li će Jokić ponovo isto reagovati.

„Svaka akcija ide preko njega u Denveru, verujem da će ga još provocirati, ali mislim da će biti spremniji na to. Da su prošle tri sekunde mislim da bi se smirio, ali to je žar borbe“, dodaje.

Rebrača je ispričao da je u svovoj NBA karijeri „i davao i dobijao“.

„Bila je neka situacija od Alonza polomljena mi je sinusna kost. Današnji NBA je mekaniji. Treba da puste malo grubosti, meni se sviđa, samo davati 130 poena bilo bi dosadno. NBA sigurno želi da pusti malo grubosti, ne želi da bude balet i svaku narednu akciju kad neko provocira će sankcionisati“, kaže bivši košarkaš.

„Biće nepravde, nije sve idealno na utakmici. Moraš da se izdigneš, ali moraš da staviš granice dokle se ide. Kad dođeš u NBA uvek će da te testiraju. Te situacije su nepredvidive, ali ovo je sve banalno. Ja tu ne vidim problem, neće narušiti Nikolin status, proglasiće ga da je tvrđi“, zaključio je Željko Rebrača.

Komentari

Vaš komentar