Rebrača: Hvala momcima, ali mi ne igramo s najboljom reprezentacijom

Košarka 06. jul 202221:2410 komentara
Podeli:

Košarkaši Srbije poraženi su od Belgije 73:74 i imaće teži put do Mundobasketa. Bivši košarkaš i reprezentativac Željko Rebrača navodi da ipak ne igramo sa najboljom reprezentacijom ističući da nijednu kvalifikacionu utakmicu nismo odigrali sa najboljima, a i da je problem baza igrača za reprezentaciju koja nije više velika kao nekada.

Rebrača kaže da sigurno nije lepo videti da izgubimo dva meča zaredom, jer smo navikli na dobre rezultate zadnjih nekoliko decenija. Sigurno da postoji problem i selektoru nije lako da ih okupi u reprezentaciju, kojoj fali osam najboljih igrača – dva MVP i (Bogdan) Bogdanović, kaže gost Novog dana.

„Nije lagano ovako da se radi, ni u jednom momentu nismo imali kompletnu reprezentaciju ni na jednom takmičenju“, podvlači Rebrača.

Sagovornik N1 ističe da je prošlo vreme devedesetih, gde je postojala velika razlika između reprezentacija, da danas svi dosta rade i da je mnogo drugačije, Nama fali i (Nikola) Jokić i (Vasa) Micić i (Bogdan) Bogdanović, ovo nije naša prava reprezentacija, ona najbolja i to je fakat, rekao je Rebrača navodeći da neće da ulazi u to zašto neki drugi košarkaši nisu došli.

Dodaje i šta je još problem: „Mi nemamo bazu koju smo imali ranije. Ranije je bila baza za reprezentaciju od 50-ak igrača, sada je između 20 i 30. Tu bazu ne pravimo. Na prozicijama 1 u našim velikim klubovima su stranci i to je problem“.

Naglašavajući da imamo odlične trenere, dodaje da mora da se radi i stvaranju novih igrača. „Malo smo to zapostavili, jer posle Teodosića i Micića mi nemamo ni na vidiku kalibar tih igrača. Ali mora da se radi, nema specijalna formula da se to vrati, nego da se uđe u salu. Moramo tu bazu da promenimo i da vratimo što smo imali, ali moramo da uđemo u salu i da radimo“, dodaje.

Sigurno se, saglasan je, izgubilo i to da ljudima bude tolika čast, kao nekada, da igraju za reprezentaciju.

On navodi da su igrači Belgije tri godine zajedno, a naši deset dana. Nije opravdanje, ali ne može tako, Pešiću nije lako da radi na takav način, dodao je.

„Hvala momcima što su se odazvali, ali mi ne igramo sa našom najboljom reprezentacijom, i to je to. Mi nijednu kvalifikacionu utakmicu nismo odigrali sa najboljima, ne igramo ni sa 20, 30 posto snage. Ako se pojave ovih osam i ako budu igrali – neće biti isti rezultat. Ali mi nemamo tako veliku bazu iz koje možemo da izvučemo igrače… Moramo da čekamo da okupimo najbolje, a u poslednjih godinu, dve ne znam da li smo ih okupili jedanput“, kaže.

Navodi da određene stvari moraju da se menjaju iz korena.

Proslavljeni srpski košarkaš Dejan Bodiroga preuzeće funkciju predsednika Evrolige, dok će Maršal Glikman preuzeti funkciju privremenog izvršnog direktora. Rebrača mu je javno čestitao na tome u našoj emisiji i ocenio da sigurno može da uradi mnogo. Očekujem da može da napravi bitne promene, jer razume šta se dešava između Evrolige i Fibe.

Komentari

Vaš komentar