Real Madrid otpustio Pabla Lasa

Košarka 04. jul 202220:401 komentar
Podeli:
Izvor: Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images

Madridski Real je saopštio da se rastao sa trenerom Pablom Lasom, koji je u finišu prošle sezone imao problema sa zdravljem.

Kraljevski klub je naveo da je saradnja sa trofejnim strategom završena „isključivo iz medicinskih razloga“ nakon srčanog udara koji je Laso doživeo tokom plej-ofa prvenstva Španije.

Pedesetčetvorogodišnjem trener se, srećom, stanje brzo stabilizovano i posle jednog dana otpušten je iz bolnice. Njegova rehabilitacija ide po planu, ali je procenjeno da je još rano da se vrati profesionalnim obavezama.

„Nakon srčanog udara koji je naš trener doživeo pre nekoliko nedelja, Real Madrid je obavio nekoliko konsultacija sa doktorima i kardiolozima i svi su izrazili očigledan rizik za njegovo zdravlje koje nosi nastavak trenerskog rada u ovom trenutku,“ navodi se u saopštenju Reala, koji će ispuniti sve finansijske obaveze iz ugovora koji je Laso imao do lezta 2023.

„Real Madrid smatra da bi nakon ovog akutnog koronarnog događaja zbog kojeg je naš trener morao na operaciju i odlazak na odeljenje intenzivne nege, nedonošenje ove odluke bilo apsolutno neodgovorno. Prioritet kluba je pre svega zdravlje Pabla Lasa iz poštovanja i ljubavi prema njemu. Real Madrid može da razume da je ova odluka rastužila našeg trenera, ali ništa, pa ni Real Madrid, nije iznad nečijeg zdravlja, a u ovom slučaju to je rizik koji ova institucija ne može da izbegne.“

Real je u maju u Beogradu izgubio u finalu fajnal fora Evrolige, a potom je završnicu doigravanja u domaćem prvenstvu igrao pod vođstvom Lasovog zamenika Hesusa „Ćusa“ Matea. Madriđani su u finalu plej-ofa sa 3-1 u pobedama savladali najvećeg rivala Barselonu.

Laso je na čelu Reala od 2011. godine, a prethodno je trenirao Kasteljo, Pamesu, Kantapriju i Gipuskou. Dvostruki je osvajač Evrolige sa Realom, a triput je gubio u finalima.

Komentari

Vaš komentar