Razija za SK: Mora više da se da u ovakvoj utakmici

Košarka 24. sep 202213:061 komentar
Izvor: Printscreen

Legendarna košarkašica Razija Mujanović, sada tim menadžer ženske reprezentacije Bosne i Hercegovine razgovarala je sa Aleksandrom Radivojević posle poraza BiH od Južne Koreje, trećeg na ovogodišnjem Svetskom prvenstvu.

Za početak, Razija je analizirala ono što se dogodilo u trećem meču:

„Mislim da je ovo bilo veoma loše naše izdanje. Ovo nije naša stvarna vrednost. Ne znam šta bih rekla šta se dogodilo. Dobro smo počeli, međutim neka je prekretnica bila neki dosuđeni faul za Džons, a ona kada je ušal u tri penala već smo počeli malo teže igrati. Na kraju je krenulo sve nizbrdo i rezultat je bio stvarno negativan za nas“.

BiH je poražena i od Portorika i Kine, šta je i koliko tu moglo bolje? Posebno u prvom meču protiv Portorika?

„Uvek je prva utakmica mnogo teška. Mislim da mi nemamo iskustva na svetskom nivou. Ušli smo sa tremom u tu prvu utakmicu. Pokušali smo da se vratimo, ali na kraju kada smo izgubili tu utakmicu se uvukao strah u igračice, same su izgubile veru u sebe i naravno onda kad krene nizbrdo, to tako ide. Mi smo u Evropi napravili supeh, ali fali nam još iskustva za mečeve koji su na svetskom nivou“, ocenila je Mujnović.

„Na osnovu ovog Svetskog prevenstva ćemo u svakom slučaju izvući neku pouku, videćemo gde smo pogrešili i u nekom daljem periodu ćemo sigurno promeniti mngoe stvari“, dodala je.

Peto mesto na Evropskom prvenstvu i plasman na Mundobasket sami po sebi su veliki uspeh.

„Već dugi niz godina je ova ekipa na okupu. Selektor Goran Lojo je sa njima od juniorskih dana i to je jedan dugogodišnji rad. Prošle godine je peto mesto bilo neki vrhunac. Uspeli smo da se kvalifikujemo na ovo prvenstvo, ali fale nam neke stvari kako bismo se prezentovali bolje na svetskom nivou“, kaže Razija.

Pobeđivala je i gubila u karijeri, koja će biti njena poruka igračicama.

„Ne volim nikada da kažem nešto odmah posle utakmice. Svi smo nervozni, ljuti. U tom afektu može da se kaže nešto i što čovek ne misli. Mislim da je bolje sačekati sledeći dan. Pokušati analizirati, razgovarati šta se dogodilo, na koji način smo igrali. Svako treba sam sebe da analizira da shvati šta je uradio, a šta nije. Šta je mogao da uradi. Potrebno je mnogo više da se da u jednoj ovakvoj utakmici“, zaključila je legendarna košarkašica.

Komentari

Vaš komentar