Predsednik SAD pročitao pismo košarkašice koja je uhapšena u Rusiji

Košarka 06. jul 202213:52 > 14:008 komentara
Podeli:
Britni Grajner
Izvor: AP Photo/Rick Scuteri via Guliver

Jedna od najboljih košarkašica sveta Britni Grajner i dalje se nalazi u pritvoru u Rusiji, pošto je 17. februara uhapšena na aerodromu jer je kod sebe imala nedozvoljenu supstancu. Američki mediji prenose da je 31-godišnjakinja iz Hjustona pisala predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, kao i da je on pročitao njenu poruku.

Zvaničnici Bele kuće navode je Bajden pročitao poruku koja je napisana rukom i da ju je „doživeo emotivno i lično“.

*Konačno kontakt: Grajnerova može da dobija mejlove

Portparolka Karin Žan-Pjer nije dala dodatne detalje u vezi sa reakcijom predsednika SAD, a u pismu Grajnerova moli predsednika svoje zemlje „da ne zaboravi na nju i druge američke zatvorenike u Rusiji“.

Osim toga, u pismu Grajnerova piše i da se pribojava da će u svojoj ćeliji ostati zauvek.

Ova 206 centimetara visoka igračica prilikom hapšenja kod sebe je imala patrone za elektronske cigarete sa uljem hašiša, koje nisu dozvoljene u Rusiji. Njeno suđenje počelo je prvog jula.

Dosad su brojne ličnosti iz američkog javnog života apelovale na ruske vlasti da oslobode osvajačicu dve olimpijske zlatne medalje – političari iz SAD, WNBA i NBA zvezde, ali i Britnina supruga Šerel Grajner.

Najveće WNBA zvezde nastupaju u Rusiji tokom evropske sezone, koja traje od jeseni do proleća. Grajner je sedmostruka učesnika WNBA Ol-star utakmica i dvostruka olimpijska šampionka – u prethodnoj sezoni igrajući za Finiks Merkjuri zaradila je 220 hiljada dolara, dok je u jednoj sezoni igranja za ruski Jekaterinburg zaradila oko milion dolara.

Komentari

Vaš komentar