Pešić: Nisam mogao Teu da ponudim isti status kao do sada

Košarka 15. avg 202213:55 > 19:2639 komentara
Podeli:

Miloš Teodosić je pre nekoliko dana završio učešće u reprezentaciji jer mu je Svetislav Pešić rekao da želi da računa na druge igrače na njegovoj poziciji. Takođe je rekao da je postojala opcija da Teo ide na Evrobasket i da tamo bude rezerva, ali da on nije takav igrač.

Povezano

Pešić je rekao da Teodosić nije „precrtan i odstranjen“ kao što su preneli mediji, ali i da nije hteo da bilo šta komentariše pre konferencije za medije u ponedeljak.

„Sa Teodosićem je obavljen dobar razgovor, to nije bila laka odluka – ne samo što je on dugo u reprezentaciji, nije laka ni za jednog igrača. Možda je malo iznenađen, ali to je sastavni deo sporta. Rekao sam mu da mu ne mogu ponuditi status i mesto koje je dosad imao u reprezentaciji, te da se okrećem igračima koji mogu u ovom trenutku više da daju“, rekao je Svetislav Pešić.

Selektor je objasnio i zašto nije zadržao Teodosića da bude rezervna opcija u nacionalnom timu.

„On je kapiten reprezentacije, dao je mnogo timu. Postojala je ideja da ostane, da bude rezevni igrač, ali on nije igrač da bude rezerva. U ovom trenutku sam mislio da imam bolja rešenja od njega na toj poziciji. On se zahvalio, a i ja sam se zahvalio na načinu na koji je on to prihvatio“.

Teodosić je za reprezentaciju Srbije igrao prvi put još na Evrobasketu u Španiji 2007. godine, a zatim se svake godine odazivao selektorima dok nisu počele da ga muče povrede. Tako je propustio prvenstvo u Sloveniji 2013. godine, nije igrao ni na Evrobasketu 2017. kao ni na Svetskom prvenstvu 2019. Odazivao se uglavnom na sve utakmice kvalifikacija kada su mu povrede to dozvoljavale, a igrao je i minulog leta u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Šta je sve Pešić rekao u obraćanju medijima pred put u Sloveniju možete da pročitate u live blogu Sport Kluba.

Komentari

Vaš komentar