Obradović i Zagorac pred četvrtu utakmicu: Uslovi su teški

Košarka 02. jun 202220:211 komentar
Izvor: edja Milosavljevic/STARSPORT

Tenzije dostižu neslućene razmere u susret četvrtom meču finalne serije plej-ofa ABA lige – košarkaši Partizana dočekaće Crvenu zvezdu i pokušati da anuliraju prednost „večitog“ rivala od 2-1 u pobedama. Posle tri meča serije koji su obilovali skandalima koji nisu u vezi sa košarkom, četvrti meč najavili su trener crno-belih Željko Obradović i kapiten tima Rade Zagorac.

Utakmica će biti odigrana u petak u hali „Aleksandar Nikolić“ sa početkom u 18.30.

*„Kakvu smo sliku poslali? Ko podgreva, a ko stišava strasti?

„Otprilike isto kao i pred treću utakmicu – znamo da jedini način da nastavimo finalnu seriju je da pobedimo. Da probamo da damo sve od sebe, kao što smo to uradili u poslednje dve utakmice. Borbenost koja je bila fantastična. Uz veliku želju da teren ne bude klizav kao što je bio u trećoj utakmici. Mislim da je zdravlje igrača obe ekipe najvažnije“, kazao je devetostruki prvak Evrope Željko Obradović.

Slično razmišlja i kapiten „Parnog valjka“.

„Nastavlja se serija, nastavlja se nadmetanje. Mislim da je treća utakmica bila jako intenzivna, u svakom smislu. Vrlo je teško za igranje. Uslovi su bili teški za igranje u celoj seriji. Nema previše prostora za promene između utakmica. Ono što uspemo da prilagodimo na video sastancima, to je u principu sve. Nastavljamo. Idemo po drugu pobedu i da se nastavi finalna serija“, rekao je Rade Zagorac.

Zvezda će u slučaju pobede doći do šeste titule na Jadranu i na vrhu večne liste ovog takmičenja izjednačiće se upravo sa Partizanom. Međutim, mnogo je bitnije to što će šampion Jadrana dobiti specijalnu jednogodišnju pozivnicu Evrolige za nastup u ovom elitnom takmičenju u sezoni 2022/2023.

Komentari

Vaš komentar