Nikola Kalinić odlazi iz Zvezde

Košarka 28. jun 202211:485 komentara
Podeli:
Nikola Kalinić
Izvor: foto: ABA League j.t.d/Ivica Veselinov

Košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije Nikola Kalinić po svemu sudeći napušta Crvenu zvezdu i karijeru nastavlja u Španiji.

Spekulisalo se ovih dana da bi povratnik među crveno-bele posle samo godinu dana mogao da napusti Mali Kalemegdan. Pominjala se Barselona, pominjao se i Fenerbahče. Ipak, na kraju je katalonski gigant, po svemu sudeći, dobio bitku.

Igrač i klub su se dogovorili, a Zvezdi će pripasti 100.000 evra, kolika je izlazna klauzula reprezentativcu Srbije. Međutim, još transfer nije kompletiran, pošto se tu pita i Valensija, bivši Kalinićev klub, koji ima pravo preče kupovine.

Svakako je jasno da Kalinić neće ostati u klubu. A to sa sobom povlači i pitanje da li će trener Dejan Radonjić ostati. S obzirom da je zahtev trofejnog trenera bio da se klub ojača, a odlazak jednog od najistaknutijih igrača nije korak u tom pravcu, možda je ovo i najava rastanka sa osvajačem brojnih trofeja.

Takođe, mediji su preneli da će klub iskoristiti opciju produženja Erona Vajta, koji se kod Radonjića nije naigrao i ne vidi ga kao opciju.

Komentari

Vaš komentar