Mijailović: Željko sa Partizanom da osvoji desetu Evroligu i zaokruži ciklus

Košarka 14. apr 202222:453 komentara
Željko Obradović
Izvor: Pedja Milosavljevic/Starsport

Predsednik Partizana Ostoja Mijailović je na svečanosti povodom 30 godina od osvajanja titule u Istanbulu istakao da bi bilo lepo da Željko Obradović sa istim klubom podigne i deseti Evroligaški trofej.

Crno-beli su u četvrtak u „Kraun Plazi“ donatorskom večerom obeležili najveći uspeh srpske klupske košarke, a najtrofejniji evropski trener od prošlog leta ponovo je za kormilom tima iz Humske.

„Evropska titula sve ove godine je bila štit, kišobran i suncobran da se zaštitimo od raznih stvari. Obradović je takođje vezivno tkivo kluba, ovde je osvojio prvu titulu, a voleli bimso da na istom mestu zaokruži ciklus desetom evro krunom,“ poručio je Mijailović.

Obradović je naglasio da je opet na najlepšem mestu na svetu i u najboljem klubu na svetu.

„Sećam se posebno trojice njih kojih više nema. Nezaboravnog profesora Aca Nikolića, nešto posebno, kao stručnjak i čovek, nemerljiva pomoć, ništa bez njega. Predsednik Radojica Nikčević me je naučio ono što mi je kasnije bilo uobičcajeno, moj je teren i svlačionica, a da se ne mešam u politiku kluba. Nikčević je imao ambiciju da sve bude naj u Partizanu. Potom Dragiša Šarić. Danilović mi je priznao da je učio igrajući odbranu na njemu. Moj brat, kum Savović, sa kojim sam provodio više vremena nego sa porodicom, kao i sa Bogdanom Diklićem,“ rekao je Obradović i dodao:

Ostoja Mijailović
Pedja Milosavljevic/Starsport

„Imam želju da sadašnja ekipa duže ostane na okupu, a onda možda ostvarimo i snove koje nekad imam.“

Prisutnima se obradio i Predrag Danilović, aktuelni predsednik KS Srbije.

„Čovek koga zovem trener, moj Željko, sve je ispričao, a i ostali, osim da kažu da sam bio MVP fajnal-fora 1992. Pa usta moja pohvalite me kad drugi neće,“ našalio se Danilović.

Dokumentarni film posvećen istorisjkom uspehu crno-belih i srpske košarke „S ljubavlju iz Fuenlabrade“ pogledajte u subotu, 16. aprila, u 20:25 na Sport Klubu 1.

 

Komentari

Vaš komentar