Micić o pohvalama i odnosu sa Atamanom, MVP trofeju, zastavi Srbije…

Košarka 21. maj. 202223:20 > 22. maj. 2022 01:102 komentara
Podeli:
Vasilije Micić
Izvor: Tolga Adanali/Euroleague Basketball via Getty Images

MVP Fajnal-fora Evrolige Vasa Micić, koji odigrao je jednu od ključnih uloga u pobedi Efesa nad Real Madridom u finalu elitnog evropskog takmičenja i odbrani prošlogodišnje titule, nije skrivao zadovoljstvo povodom velikog podviga učinjenog u domovini, pred porodicom i prijateljima.

Osećam se prelepo, presrećan sam. Verovao sam da ovo nekada u životu može da se desi, ali da bude baš u Beogradu, pred navijačima i porodicom, da bude toliko lep momenat… Pamtiću ga zauvek. Osvojiti dve titule sa timom koji je bio poslednji kada smo svi došli. Ispisali smo istoriju, što je najvažnije. Svi su srećni i to me najviše raduje“, istakao je Micić.

Povezane vesti

Polufinalni meč protiv Olimpijakosa obeležila je njegova trojka za pobedu, u poslednjoj sekundi meča, o čemu nije imao previše vremena da razmišlja.

„Pokušavam da takve trenutke što pre ostavim za sobom jer te mnogo toga potom očekuje, kao što je ova finalna utakmica. Taj koš u poslednjoj sekundi i ova titula, nisam mogao da zamislim ništa bolje“.

Dvadesetosmogodišnjak je od dolaska u Efes 2018. prošao dug put, koji je na kraju ovenčanim velikim podvigom, u kojem je igrao jednu od odlučujućih uloga.

“Tek sada postajem svestan da sam četiri godine u Efesu. Svake godine su nešto novo tražili od nas. Prošle sezone smo uspeli da osvojimo Evroligu, ali odbraniti titulu je stvarno mnogo teško. Mnogo smo se preispitivali na početku sezone šta se dešava sa nama, ali smo ostali hladne glave. Nije bilo lako. Reći da smo svi verovali bi bila velika laž jer smo imali očigledne probleme i situacije iz kojih nismo uspevali da nađemo izlaz. Najvažnije je da smo sačuvali hladne glave u trenucima kada je to bilo najvažnije. Ono što je meni najdraže je što sam 2018. došao u tim koji je bio 16. te sezone i zajedno sa svim saigračima uspeli smo da promenimo mentalitet ekipe – da počnu da veruju. Nema više priča o Efesu kako taj tim ne može da nađe način da pobedi i ostane na pobedničkom postolju. To smo uradili dva puta. Da se osvoji sa CSKA, Realom ili Barsom nije isti osećaj kao sa ekipom poput naše. Lepše je ovako”.

Trener Ergin Ataman istakao je da je Micić heroj Srbije, a sada i Turske.

“Iskren da budem, nemamo neku posebnu komunikaciju. On i ja smo našli neki nivo u kome smo direktni jedan prema drugom, poštujemo jedan drugog. Kada sam došao ovde, došao sam na mala vrata, ali sve što sam pokazao i dokazao on je uspeo da ceni sve ove godine. Moram i njemu da se zahvalim. Ako on to misli, hvala mu i za to zato što on retko kada mene pohvali. Verovatno me je više puta kudio nego hvalio, ali valjda je danas morao i to da uradi”.

Vasa je imao poteškoća da pronađe zastavu Srbije, sa kojom bi proslavio veliki trijumf.

“Iznenadio sam se da u našoj zemlji ne mogu da je nađem, na kraju su mi dali najveću moguću. Barem su je našli. Stvarno bih se osetio tužno da u sred naše zemlje osvojim Fajnal-for i da nemam zastavu jer ovo su posebni trenuci. Najvažnije je da sam je našao i da sam proslavio sa svojim najdražima”.

Podrška navijača ove godine nije izostala, za razliku od prošlogodišnjeg Fajnal-fora odigranog u Kelnu.

Vasilije Micić
Izvor : foto: Jelena Trajković

“Prošle godine sam komentarisao sa saigračima da mi kao tim, a naravno i ja kao pojedinac, treba da ostanemo netaknuti tom činjenicom. Naravno da je lepše kada je puno, mnogo igrača zavisi od navijačke energije. Imamo ogromnu razliku u kvalitetu igranja kod kuće i na strani ali meni to ne znači mnogo. Najlepše je da se slavi sa njima”.

Upitan koju pesmu će, po uzoru na prošlogodišnje finale, tradicionalno da zapeva, Vasa je posle kratkog razmišljanja odabrao hit Halida Bešlića – Prvi poljubac davno zaboravljen, prvi dernek ko zna gde je…

Efes je slavi rezultatom 58:57, a srpski reprezentativac je trijumfu svog tima doprineo postigavši 23 poena.

Komentari

Vaš komentar