„Kakvu smo sliku poslali? Ko podgreva, a ko stišava strasti?

Košarka 02. jun 202200:136 komentara
Željko Obradović
Izvor: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Košarkaši Partizana uspeli su posle više od tri sata, koliko je trajala utakmica, uz prekid u samoj završnici, da pobede Crvenu zvezdu u trećem meču finalne serije sa 70:67, pa se borba za titulu nastavlja, a Zvezda, umesto tri, ima dve meč lopte.

U paklenoj atmosferi koji su napravili navijači Partizana, izabranici Željka Obradovića su bili bolji rival u prvom poluvremenu, pa su na kraju prve deonice vodili sa 21:17, a na kraju druge sa 39:31.

Partizan je tokom trećeg kvartala vodio sa 43:35, a u tom momentu je proradila atomska odbrana Zvezde, koja je napravila veliki preokret, koja je uoči poslednje deonice imala prednost od sedam poena – 54:47.

Partizan je uspeo da stigne i prestigne Zvezdu. Panter je pogodio trojku za 68:65, a zatim je usledio prekid koji je trajao više od pola sata. Kada je ispražnjen deo tribina, igrači su se vratili na parket, a više snage i koncentracije u završnih 57 sekundi je imao Partizan.

ABA/Dragana Stjepanović

„Rekao sam posle drugog meča da je ekipa pokazala želju i volju, da je borbenost bila na željenom nivou i da se nadam da možemo da produžimo seriju. Uspeli smo u tome, u jako teškim uslovima, parket je bio klizav i prava je sreća da se niko nije povredio. Prema poslednjim informacija Zagorac se oseća dobro. Nastojaćemo da stignemo do pobede i u narednom meču, nastojaćemo da stignemo do majstorice“, naglasio je Željko Obradović pa nastavio:

ABA/Dragana Stjepanović

„Od prvog dana sam apelovao da se smire strasti da se igra košarka. To sam rekao navijačima tokom prekida. U centru pažnje moraju da budu igrači. Sudije su donele odluku da isprazne deo tribina i apsolutno su bile u pravu. Ali se postavlja pitanje zašto to nije urađeno na drugom meču. Ovo je sport, ovo je košarka. Apelujem na navijače Partizana da ovo više ne rade. Slike koje smo poslali u svet kada su prethodna dva meča u pitanju nije dobra. Šta će ljudi da misle o nama nakon dve utakmice koje su ostale iza nas. Nije bitno ko za koga navija, ovde lete kovanice, tvrdi predmeti, neko će biti povređen. Apelujem na medije da napišu sve što vide, da napišu ko podgreva strasti, a ko ih stišava. Da li sam ikada rekao ružnu reč protiv bilo koga od kada sam došao. Međutim, što se više trudiš da budeš fer i sporista, ispadaš sve gori“.

Treći meč finalne serije na programu je 3. juna sa početkom u 18 časova i 30 minuta.

Komentari

Vaš komentar