Jokić posle udaranja Morisa: Bio je to glup potez

Košarka 09. nov. 202110:388 komentara
Podeli:
Izvor: AP Photo/David Zalubowski

Nikola Jokić je posle isključenja sa meča protiv Majamija pričao o incidentu u kom je jako udario Markifa Morisa. Smatra da je njegov potez loš i glup, ali da je i Morisov faul koji je prethodio sukobu bio prljav.

Bio je loš potez. Loše se osećam. Znam da ne treba tako da reagujem. U sred utakmice sam dobio udarac, video sam ga i mislio sam da će da bude to običan faul kojim se zautsavlja igra. On je naleteo na mene i mislim da je to bo prljav potez. Onda je trebalo da se zaštitim. Ne treba da reagujem tako i prvo ne treba mi da budem izbačen. Najvažnije je da pomognem timu da pobedi. Bio je to samo trenutak kada je adrenalin jurio„, rekao je Nikola Jokić posle utakmice.

On je poručio i da su se Markif Moris i Bem Adebajo „tukli“ celo veče, ali da je faul Morisa bio previše.

On i Bem Adebajo su se tukli celo veče. Mislim da je bila dobra borba. Mislim da možeš da igraš fer a da se to naziva tučom i da to bude borba. Mislim da je ovo bilo više od toga i zato sam reagovao. Zaista se loše osećam, jer sam gledao klip. Video sam kako mu je glava trznula i osetio sam se loše„, dodaje Jokić. 

Brinuću kada mi kažu da je suspendovan. Neću da trošim vreme gledajući u kristalnu kuglu. Računaću na njega dok mi ne kažu da je suspendovan. Ne vidim razlog zašto ne bi mogao da igra u sredu„, rekao je Majkl Meloun.

Trener Majamija Erik Spolstra je bio veoma kritčan prema Jokiću.

Veoma opasan i prljav faul. Markif je napravio faul kakav se pravi na kontrama i to je uradio ramenom. Možda je to jače od prostog udarca, ali bio je to običan faul. Tako sam ja to video. Sve je moglo da bude mnogo ružnije da je Moris bio okrenut prema Jokiću. Činjenica da je bio okrenut leđima i da nije mogao da vidi Jokića, zato je to bilo voema opasno„, rekao je Spolstra.

Denver je inače u ovoj utakmici bio daleko bolji rival i slavio je 113:96. Nagetse je vodio Nikola Jokić sa 25 poena, 15 skokova i deset asistencija i to je sve uspeo da uradi pre isključenja koje je zaradio zbog udaranja Markifa Morisa.

Da nije bilo tog veoma lošeg poteza srpskog centra moglo je ovo da bude veče za pamćenje u Koloradu. Denver je imao pet dvocifrenih startera, a uz Nikolu je Vil Barton ubacio 25 poena. Monte Moris je imao 14, Džef Grin 13, a Eron Gordon deset. Džimi Batler je kod Majamija jedini bio istaknut sa 31 peonom.

Komentari

Vaš komentar