Itudis skratio spisak za kvalifikacije i Evrobasket

Košarka 17. avg 202215:39
Podeli:
Izvor: Mikhail Serbin/Euroleague Basketball via Getty Images

Selektor košarkaške reprezentacije Grčke Dimitris Itudis skratio je spisak igrača na koje će računati za drugi krug kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. i predstojeće Evropsko prvenstvo.

Na početku okupljanja Itudis je pozvao 24 igrala, a pre deset dana sa tog spiska „otpala“ su petorica igrača. Od srede na pripremama ostaje 16 košarkaša na koje će selektor računati u kvalifikacionim mečevima i na Evrobasketu.

Na Itudisovom konačnom spisku su:

Dimitris Agravinas, Janis Adetokumbo, Kostas Adetokumbo, Tanasis Adetokumbo, Lefteris Boherides, Nik Kalates, Tajler Dorsi, Kostis Gontikas, Panajotis Kaliacikis, Leonidas Kaselakis, Janulis Larencakis, Mihalis Luncis, Jorgos Papajanis, Kostas Papanikolau, Janis Papapetru i Kostas Slukas.

Grčka je trenutno prva u Grupi I drugog kruga kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine sa sedam bodova koliko ima i Letonija. Po šest bodova imaju Turska i Belgija, a Srbija i Velika Britanija imaju po pet. Plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće tri najbolje plasirane selekcije.

Grčka će 25. avgusta gostovati Srbiji, a tri dana kasnije biće domaćin Belgiji.

Što se tiče Evropskog prvenstva koje počinje 1. septembra, Grčka je u Grupi C sa Italijom, Hrvatskom, Ukrajinom, Velikom Britanijom i Estonijom.

Komentari

Vaš komentar