Igraće se u Čairu, delegat ubedio Belgijance

Podeli:
Izvor: Guliver

Utakmica na programu u ponedeljak od 19 časova, uz direktan prenos na Sport klubu.

Meč između Srbije i Belgije će ipak biti igran u ponedeljak od 19 časova. Jučerašnji je prekinut pri vođstvu gostiju od 6:3, posle nepuna dva minuta usled nestanka električne energije.

Dugo je u nedelju uveče trajala dilema hoće li meč biti nastavljen, ili odložen za ponedeljak, posle gotovo sat vremena prekida doneta je odluka da se susret pomeri za jedan dan, s obzirom da je procenjeno da nema uslova za nastavak susreta.

Pojavila se potom informacija da Belgija ne želi da igra u ponedeljak, iako je iz kancelarije FIBA doneta odluka. Inače, u pravilniku svetske košarkaške organizacije nema definisanih propisa za ovakve slučajeve, pa se konačna odluka uglavnom prepušta delegatu.

A upravo je on održao sastanak u Nišu sa predstavnicima belgijske delegacije, pa je doneta jedina razumna odluka, meč će biti igran u ponedeljak od 19 časova. Ključnu ulogu u „pregovorima“ imao je Predrag Bogosavljev, direktor takmičenja u FIBA.

Podsetimo, utakmica između Srbije i Belgije ima veliki rezultatski značaj, s obzirom na to da će bodovi biti preneti u drugu fazu, u kojoj će pored ove dve selekcije igrati Letonija, Grčka, Turska i Velika Britanija.