Iako su trenutno 15. na tabeli: Albi zvanično A licenca Evrolige

Košarka 08. mar. 202114:291 komentar
Podeli:
Izvor: Andreas Gebert/Pool via Getty Images

Košarkaši berlinske Albe dobili su A licencu Evrolige, koja podrazumeva da će nemački tim u naredne dve sezone imati garantovano mesto u elitnom bez obzira na rezultate koje budu ostvarivali u tom šampionatu, ali i u domaćoj ligi.

U ponedeljak je održan sastanak upravnog odbora EL, a odlučeno je da će specijalnu pozivnicu dobiti Alba.

Osim toga, donete su i logističke neke odluke u vezi sa održavanje plej-ofa i Fajnal fora. Timovi koji zbog zabranjenih putovanja neće moći da učestvuju na završnom turniru biće zamenjeni sledećim timom na tabeli sa najboljim skorom. Maksimalno će dve ekipe moći da budu zamenjene sa Fajnal fora.

Alba se trenutno nalazi na 15. mestu tabele Evrolige sa skorom 10-18 i samo teoretskim šansama da se plasira u plej-of.

Ovaj tim, koji sa klupe predvodi iskusni Španac Aito Garsija Reneses, domaće utakmice igra u „Mercedes Benc areni“, koja ima kapacitet od 14,500 gledalaca. U istoriji su osvojili jedan Kup Radovija Koraća (kada je on bio kontinentalno takmičenje) , 9 nacionalnih prvenstva i 10 Kupova Nemačke.

Veliki udeo u istoriji ovog tima imaju treneri sa ovih prostora – Svetislav Pešić vodio je Berlince od 1993. do 2000. godine, Luka Pavićević od 2007. do 2011, a Saša Obradović od 2012. do 2016. godine.

Komentari

Vaš komentar