Harden u Bruklinu sa Durentom i Irvingom

Košarka 13. jan 202122:53
Podeli:
Izvor: Mike Ehrmann/Getty Images

Najbolji košarkaš Hjuston Rokitsa Džejms Harden definitivno napušta klub iz Teksasa i karijeru će nastaviti u Bruklin Nestima, prenosi nmovinar ESPN Adrian Vojnavorski. Do poslednjeg trenutka interesovanje za Bradu pokazivala je Filadelfija, ali na kraju presudna bila Hardenova želja da ponovo sarađuje sa Kevinom Durentom, nekadašnjim saigračem iz Oklahoma Siti Tandera.

Bruklin je pripremio ‘paket’ koji uključuje tri pika u prvom krugu drafta 2022, 2024. i 2026, kao i četiri prava na zamenu pikova 2021, 2023, 2025. i 2027.

Hjuston je završio još jedan posao slanjem Karisa Leverta i Indijanu u zamenu za Viktora Oladipa, prenosi isti izvor.

U pauzi između dva prvenstva došlo je do promena u rukovodstvu Hjustona, a otišao je i dugogodišnji trener Majk D’Entoni što je navelo Rasela Vestbruka da zatraži trejd, a potom i Hardena. Vestbruk je završio u Vašingtonu u zamenu za Džona Vola.

Tridesetjednogodišnji Harden je u NBA igrao još u Oklahomi od 2009. do 2012. zajedno sa Durentom. Ove sezone prosečno beleži 24.8 poena, 10.4 asistencija i 5.1 skok. Brada će u Bruklinu sarađivati sa još jednim superstarom Kajrijem Irvingom.

Poslednji put kada su Bruklin Netsi tako „zagrizli“ za jednu superzvezdu napravili su grešku koja ih je skupo koštala – 2013. godine „Mrežice“ su Bostonu u zamenu za Kevina Garneta, Pola Pirsa i Džejsona Terija poslali četiri pika prve runde i petoricu igrača.

Taj trejd se, iz perspektive Bruklina, smatra jednim od najgorih u istoriji NBA budući da je u potpunosti unazadio franšizu za nekoliko sezona.

Komentari

Vaš komentar