Harden o tome kako je iznudio trejd: Uradio šta sam morao

Podeli:
James Harden
Izvor: Elsa/Getty Images

Bek Bruklin Netsa Džejms Harden trejdovan je početkom 2021. godine u Bruklin Netse, gde su mu saigrači NBA zvezde Kevin Durent i Kajri Irving, a mnogi su kritikovali način na koji je javno govorio o tome da ne želi više da bude igrač Rokitsa. „Brada“ je govoreći za američki ESPN dao objašnjenje za svoje poteze.

Harden je posle skoro devet godina provedenih u Hjustonu trejdovan početkom godine u Bruklin u velikoj razmeni koja je uključivala još i Klivlend Kavalirse i Indijana Pejserse.

Prosto me je iscedila situacija u kojoj sam bio u Hjustonu – morao sam svako veče da ubacim 40 poena da bi dao timu priliku da pobedi. Osećam olakšanje kada mogu samo da budem plejmejker i da proigravam saigrače, kada ne moram u toj meri da brinem o postizanju poena u svakom napadu“, izjavio je Džejms Harden za ESPN.

Harden od dolaska u Netse u proseku beleži 23,3 poena, 11,3 asistencije i 8,2 skoka po meču.

Nije mi se svidela sva ta pompa oko trejda – to nije u mojoj prirodi. Ta drama me je iscrpela jer ja nisam neko ko može da se nosi sa negativnom energijom. Mislim da je sve moglo da prođe lakše, nisam baš zadovoljan time kako je sve proteklo. Nisam želeo da ispadnem sebičan ili kao da nemam poštovanja prema Hjustonu, izvinjavam se za sve kako je ispalo, ali uprava je znala šta ja mislim“, rekao je 31-godišnji bek, koji je u NBA od 2009. godine, kada ga je na draftu odabrala ekipa Oklahoma Siti Tandera.

Ipak, zahvalan sam Hjustonu, oni nisu morali da me trejduju baš u Bruklin. Mogli su da izaberu neki lošiji tim, ali u toj upravi ima ljudi koji su stvarno za primer. Sve se završilo kako treba, ali period od jednog ili dva meseca nije bio lep“, zaključio je osmostruki Ol-star i MVP iz 2018. godine.

Komentari

Vaš komentar