Gordon: Nebo je granica; Jokić: Momak zna zašto je došao

Košarka 29. mar. 202110:37
Podeli:
Aaron Gordon
Izvor: AP Photo/Joe Mahoney

Posle prvog zajedničkog meča u dresu Denvera i ubedljive pobede nad Atlantom, Eron Gordon i Nikola Jokić su bili prezadovojlni zbog toga što će sarađivati u budućnosti.

„Igra je mnogo lakša sa njim, odlično čita, priča nam na terenu, govori nam šta hoće od nas. Kada igraš sa igra je mnogo lakša“, počeo je Eron Gordon svoje izlaganje pred novinarima posle prve utakmice sa Nikolom Jokićem.

Gordon je kazao da mu je bilo veoma zabavno u novom timu, da je stil igre sjajan, a poručuje i da Nagetsi mogu da narpave velike rezultate.

Ne vidim granicu sa ovim timom. Deluje da imamo sve delove koji nam trebaju, imamo dubinu, pokrivano mnoge tačke i ofanzivno i defanzivno. Dokle god radimo zajedno ništa nas ne može zaustaviti„.

Gordon poručuje da nije igrao sa tako dobrim dodavačem kao što je Nikola Jokić. Srpski centar sa druge strane hvali Erona pre svega zbog toga što je shvatio gde je došao i kakva će mu uloga biti u Denveru.

Kad bi bilo svaki put ovako bilo bi veoma dobro. Nesebični smo bili, lopta je kružila i tako je uvek lakše. Gordon je došao, igrao je fenomenalno, momak zna zašto je došao i prihvatio je ulogu. Nadam se da će nastaviti sa takvim pristupom, nekad se desi da ćeš dati pet šest poena ali ćeš čuvati najboljeg igrača. Mislim da je naš tip košarke malo drugačiji„, rekao je Jokić.

Nikola Jokić
Izvor : AP Photo/Joe Mahoney

On je dodao da mu nije bilo važno da stigne do novog tripl-dabla jer su mu u nedelju falile dve asistencije da dođe do tog učinka.

Nema veze, kad bude najpotrebnije doći će, nikad nisam jurio statistiku ni tripl dabl, kad treba dođe„.

Jokić nije stigao da se druži sa Bogdanom Bogdanovićem protiv kog je igrao u nedelju, ali ima reči hvale i za svog saigrača iz reprezentacije.

Bogdan se oporavlja od povrede, vidi se da je ne ranjiv ali je sporiji. Sjajna su ekipa pobedili su devet od 11 utakmica i mislim da će biti samo bolje. Nismo mogli da se družimo zbog protokola pa ćemo moći da se valjda družimo privatno„.

Komentari

Vaš komentar