GM Efesa: Larkin i Micić žele u NBA i mi tu ne možemo ništa

Košarka 05. jun. 202109:27
Podeli:
Shane Larkin, Vasilije Micić
Izvor: Patrick Albertini/Euroleague Basketball via Getty Images

Generalni menadžer Anadolu Efesa Alper Jilmaz je rekao da je taj klub nemoćan u slučaju da Vasilije Micić i Šejn Larkin požele da odu u najjaču ligu sveta. Ipak poručio je da želi da obojica ostanu u Efesu.

Posle tri godine Efes je konačno uspeo da realizuje svoj san i da osvoji Evroligu. U tome su najviše pomogli Šejn Larkin i Vasilije Micić koji su u ekipi Ergina Atamana bili ključ za stvaranje tako velikog uspeha. Ipak deluje da je posle još uvek aktuelne sezone kraj puta. Njih dvojica su prvi koji će otići i probađe da nađu ugovor u NBA ligi.

Želim da ostanu. Ali na kraju, u okruženju gde odlazak u NBA postaje lak, ne znam kako da sprečimo tako uspešne igrače da ne odu. Imaju želju da igraju u NBA, i zaslužuju to. Ne znam da li će ići ako dobiju dobru ponudu, ali znam da su srećni u našem klubu. Ništa ne mogu da uradim ako zaista žele u NBA, ali mislim da su nam ovi igrači toliko pomogli da mi treba njima da pomognemo da ostvare svoje snove„, kazao je generalni menadžer Efesa Alper Jilmaz.

On je dodao da je veliki izazov kako nadoknaditi odlazak Micića i Larkina, ali da će se Efes potruditi da to izvede.

Komentari

Vaš komentar