Evroliga smanjila kaznu Žalgirisu zbog ponašanja navijača na meču sa Zvezdom

Košarka 26. maj. 202212:21 > 12:341 komentar
Podeli:
Paulijus Jankunas
Izvor: 2022 Euroleague Basketball

Košarkaški klub Žalgiris objavio je da je klubu smanjena kazna koju je izrekla Evroliga zbog nesportskog ponašanja navijača litvanskog kluba i provociranja gostiju iz Srbije prilikom gostovanja Crvene zvezde u evroligaškoj utakmici u martu.

Novčana kazna je smanjena sa devet na tri hiljade evra.

*Navijači Žalgirisa: Ne tolerišemo šljam koji stoji uz Ruse

Ovu utakmicu obeležile su kontroverze – košarkaši Žalgirisa želeli su da zajedno sa crveno-belima drže natpis u bojama ukrajinske zastave na kojem je pisalo „Zaustavite rat“.

Srpski šampion je izbegao slanje ikakve političke poruke, a navijači domaćeg tima zviždali su Zvezdinim igračima zbog toga što nisu želeli da drže zastavu.

Tokom utakmice, koja je završena pobedom Žalgirisa posle produžetka 103:98, navijači litavskog tima su ispred igrača i malobrojnih navijačima srpskog tima mahali zastavom NATO i zastavom Ukrajine, skandirajući uvredljive parole.

Navijači litvanskog tima krenuli su u kampanju prikupljanja novca kako bi otplatili kaznu kluba, skupili su nešto više od šest hiljada evra, a kako je sada kazna umanjena, ostatak će biti uplaćen jednoj humanitarnoj organizaciji koja pomaže Ukrajincima pogođenim ratom.

Komentari

Vaš komentar