Durent: Tim SAD u Kobijevu čast

Košarka 10. jul 202110:58
Podeli:
Kevin Durent
Izvor: AP Photo/John Locher

Kevin Durent će biti predvodnik nacionalnog tima Sjedinjenih Država koji će se takmičiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Ipak košarkaš Bruklina ne želi da se zaboravi uticaj koji je Kobi Brajant imao na reprezentaciju i na sve igrače današnjice.

Zato je Kevin Durent namerio da nacionalni tim Sjedinjenih Država oda počast Kobiju Brajantu.

Kobi je čovek koji nam je svima bio uzor i svi smo ga gledali kao klinci. Čak i kad je bio živ i kada je igrao njegov DNA se usađivao u nas kao u igrače. Iz daleka nas je učio kako treba da se igra i šta je radna etika. Svi smo to od njega učili dok je igrao. Sada kada nije više sa nama, svi želimo da odamo počast tim njegovim učenjima time što ćemo izaći i igrati strastveno sa tom energijom„, rekao je u petak Kevin Durent.

Momci koji su bili bliski sa njim shvataju kako je on prilazio svakom danu, posebno u reprezentaciji. Baš je bio ponosan što je bio deo ove grupe i ovog tima. Svi treba da imamo takvu energiju i Kobi ju je uvek donosio tako da će uvek biti velik za nas ovde. Nedostajaće nam, jer bi bio ovde i podržavao bi nas„, dodaje Durent.

Brajant je osvojio dve olimpijske medalje tokom svoje karijere i to u Pekingu i Londonu. 2012. u Londonu su KD i Kobi igrali zajedno u timu koji je pobeđivao svoje rivale sa preko 30 poena razlike.

Komentari

Vaš komentar