„Do sada smo samo nemoguće uspevale da napravimo“

Košarka 04. avg. 202106:241 komentar
Podeli:
Izvor: Srdjan Stevanovic/Getty Images

Srećne su bile košarkašice Srbije nakon plasmana u polufinale Olimpijskih igara. A kako i da ne budu. Odigrale su odličan meč i savladale Kinu 77:70.

„Jelena nas je vukla tri četvrtine. Kad smo videli da su napravili taktičku korekciju, Ana i ja smo videli da imamo prostora. Najbitnije je da smo pobedile. Dokazale smo da igramo ovo srcem. Pravimo puno grešaka, ali sve iz najbolje namere. Imamo još dve utakmice, nadam se da ćemo igru dižemo malo po malo“, rekla je Sonja Vasić za RTS pa dodala:

Povezano

„Ispunile smo cilj. Ušle smo u borbu za medalju. Niko nije verovao u ovo, opet su nas svi otpisali. Da probamo nemoguće. Do sada smo samo nemoguće uspevale da napravimo.“

Uz šalu da je njoj lako da igra rano ujutru jer je mama, Jelena Bruks je rekla da je zadovoljna, da su izrečene u prethodna dva dana prave reči i uz smeh dodala:

„Kad već ljudi ustaju u tri ili četiri da nas gledaju, mora da bude malo tenizije i drame“.

Selektor Marina Maljković rekla je da kada igraju na ovaj način, reprezentativke Srbije mogu da pobede svakog.

„Ono što krasi ovaj tim je energija, zajedništvo. Jednostavno u nekim trenucima je zaista teško. Igre su specifično takmičenje, najteže moguće. Sonja je npr. imala kovid, ali mi nismo alibi-ljudi, nismo kukali. Kada igraju ovako, mogu da pobede svakog“, rekla je Maljkovićeva i dodala:

„Jedna mala Srbija da pobedi veliku Kinu. To će ostati za sva vremena.“

Naredni rival Srbije biće bolji iz meča SAD – Australija.

Komentari

Vaš komentar