Divac: Džordan bi danas postizao 80 poena po meču

Košarka 14. jul 202122:376 komentara
Vlade Divac, Majkl Džordan
Izvor: Jed Jacobsohn/Getty Images

Legendarni sprski igrač i jedan od prvih Evropljanina koji je imao zapaženu ulogu u NBA ligi Vlade Divac smatra da se današnja košarka mnogo razlikuje u odnosu na "njegovo vreme", a nema dilemu da je Majkl Džordan bez premca.

Poslednjih godina često se polemiše da li Lebron Džejms i Kobi Brajant mogu da stanu uz rame Džordanu, međutim, bivši generalni menadžer Sakramento Kingsa svaku raspravu seče u korenu.

„Evo da vam ‘plastično’ objasnim. Da imate Džordana u današnje vreme on bi po ovim pravilima imao prosek od 80 poena po utakmici. Pa uporedite ko je najbolji. Pravila su se promenila, nema fizičkog kontakta, grube igre, nema odbrana fokusiranih. Igra se za publiku, što je lepo, za koš više, što je takođe lepo, ali čini mi se da se izgubila konkurentnost, pa je nezahvalno uopšte porediti jednu generaciju sa drugom, jer su prosto drugačije okolnosti,“ rekao je Divac u razgovoru za magazin Buka.

Kada su u pitanju košarkaši sa ovih prostora…

„Nisam igrao sa Krešom Ćosićem. Bio mi je trener i to veliki trener i neko ko je zaslužan za moju karijeru. Od igrača svakako su Dražen Petrović i Arvidas Sabonis na vrhu ali bih tu stavio i mog saigrača Peđu Stojakovića koji malo dobija pažnje. Ali kada pogledate u kom vremenu je igrao i bio Ol-star igrač mnogo puta i pobednik u šutiranju trojki, imao je kvalitet odmah iza Dražena i Sabonisa.“

KK Partizan NIS

Divca raduje povratak Željka Obradovića u Partizan.

„Željko je veliki trener, najbolji svih vremena u Evropi i kao takav da dođe u Partizan onda mora da postoji velika ljubav. Željko stvarno ima ljubav prema Partizanu, kao i svi mi, ali on pogotovo. Drago mi je što se vratio i želim mu sve najbolje.“

Vlade je kao primer kako treba da izgleda uspešan sportista izdvojio Novaka Đokovića.

„Mogu da ga stavim da bude u rangu najboljih sportista svih vremena sveta. Novak je takva ličnost koja pomera granice na svakom polju i na terenu i van njega. On je za mene primer kako bi trebalo da izgleda uspešan sportista – predan, vredan. Samoupozdanje koje ima, što je važno za sportistu, je neverovatno i možemo da budemo svi srećni da je Novak deo naših prostora,“ naglasio je Divac.

 

 

Komentari

Vaš komentar