Dalas i Fila daleko od brejka, Sansi i Hit vode 2-0

Košarka 05. maj. 202209:48
Podeli:
Izvor: AP Photo/Matt York

Finik Sansi su dobili Dalas Meverikse 129:109 kod kuće za vođstvo u polufinalu Zapada 2-0. Isti je rezultat i u serjii Majamija i Filadelfije jer je Hit kod kuće dobio 119:103.

Finiks je u drugom poluvremenu izašao kao daleko ozbiljniji tim. Dobili su Sansi drugu polovinu utakmice rezultatom 71:49 i tako završili posao protiv Dalasa, a ključan je bio Kris Pol. On je polovinu od svojih 28 poena dao u poslednjoj četvrtini.

On je bio najzaslužniji što je ovaj meč iz neizvesnog postao odjednom lagan trijumf za Sanse koji su 11. put uzastopno dobili Mevse. Šest razlike je vodio Finiks na početku četvrtog perioda kada je Kris Pol preuzeo stvari u svoje ruke. Ovaj veteran inače u petak puni 37 godina. Tada će se baš igrati treći meč u seriji i to u Dalasu.

Uz Pola je odličan bio i Devin Buker koji je ubacio 30 poena kod Sansa. Kod Mevsa je Luka Dončić imao 35 poena, a Redži Bulok 16. Boban Marjanović nije igrao, dok je Davis Bertans ubacio devet poena.

Džoel Embid je još jednom odsustvovao iz utakmice Siksersa i to je bio još jednom veliki problem za tu ekipu. Majamiju je tako posao bio olakšan da dobije i drugi meč u seriji kog je prelomio sredinom poslednje četvrtine. Tada je dva laka kucanja imao Majami, prvo preko Bema Adebaja, a potom i preko Džimija Batlera. Bem je imao 23, a Džimi 22 poena. Baš su ta dva zakucavanja bila dokaz koliko je lako Filadefija prepustila trijumf Majamiju.

Hit je u poslednjoj deonici imao seriju 10-0 čime je prednost od plus osam narasla na plus 18. Uz Adebvaja i Batlera odlični su bili Oladipo i Hirou koji su imali 19 odnosno 18 poena. Tajris Meksi je kod Filadelfije imao 34 poena, Tobajas Heris 21, a Džejms Harden 20.

Zanimljivo je da tradicija ide sada u prilog Majamiju. U 18 prethodnih plej-of serija kada je Hit došao do 2-0 nije izgubio. Sa druge strane Siksersi nikada nisu preokrenuli situaciju kada su izgubili prve dve utakmice u seriji.

Komentari

Vaš komentar