CSKA se poziva na A licencu i iznosi slučaj pred CAS

Košarka 17. maj. 202214:201 komentar
Podeli:
Izvor: Aykut Akici/Euroleague Basketball via Getty Images

Činjenica da SCKA ima A licencu Evrolige ono je u šta se ruski klub uzda kao u najveću šansu da sledeće sezone zaigra u elitnom košarkaškom takmičenju.

CSKA je već obavestio Evroligu da ne namerava da odustane od takmičenja, a advokat Ana Antseliovič za ruske medije je rekla da će A licenca biti važan argument kluba u borbi da svoju želju sprovede u delo.

„Pretpostavljam da će slučaj završiti pred Sudom za sportsku arbitražu. Evroliga pokazuje jasnu želju da ne dozvoli ruskim klubovima da učestvuju u njenim takmičenjima, ali CSKA može da se pozove na činjenicu da ima A licencu koja ne može tek tako da se opozove. Sa druge strane je i pitanje kako ta licenca garantuje učešće u upravljačkim poslovima, ali ne i takmičenjima. I to je upravo nešto što se raspravljalo i u drugim međunarodnim organizacijama, na primer u FIFA i UEFA. Mislim da će sve strane izneti svoje stavove i prepustiti Sudu da donese odluku“, rekla je Antseliovič.

Ona je istakla da A licenca poziciju u kojoj je CSKA razlikuje od pozicije drugih klubova:

„Svaki slučaj, bez obzira na brojne sličnosti, je poseban. I biće posebno i razmatran. A licenca čini poziciju CSKA drugačijom i nadamo se da bi mogla da donese pozitivan ishod ili da će bar komlikovati rad drugoj strani koja će morati da dokaže da ova vrsta licence ne bi trebalo da bude uzeta u obzir“, zaključila je Antseliovič.

CSKA je najavio i da bi bio spreman da svoje mečeve igra van Moskve.

Komentari

Vaš komentar