Češka bolja od Hrvatske, Turska od Poljske

Podeli:
Izvor: fiba.basketball

Izabranici Damira Mulaomerovića, košarkaši Hrvatske, nadigrali su Bugarsku sa 98:68, ali su nedugo zatim u drugom kontrolnom meču, poraženi od Češke sa 95:83. Turkska je posle poraza od Slovenije - 104:103, slavila protiv Poljske sa 94:78.

Najefikasniji u sastavu Češke, bili su Peterka sa 18, Bohačik sa 15 i Auda sa 11 poena. Kod Hrvatske, raspoloženi za igru u napadu, bili su Hezonja sa 15, Matković sa 14 i Bogdanović sa 11 poena.

Za razliku od Hrvatske koja je ispala u prvom krugu kvalifikacija za Mundobasket, Češka će se u grupi sa Francuskom, Litvanijom, Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, odnosno Mađarskom, boriti za jedno od tri mesta koja vode na Svetsko prvenstvo.

Izvor : Regina Hoffmann/Euroleague Basketball via Getty Images

Hrvatska se sprema za Evropsko prvenstvo, na kojem će igrati u grupi sa Estonijom, Ukrajinom, Velikom Britanijom, Italijom i Grčkom.

Na Evropskom prvenstvu će biti i Češka, a ona će biti u grupi sa Izraelom, Finskom, Srbijom, Poljskom i Holandijom. Četiri selekcije iz četiri grupe će izboriti plasman u drugu fazu takmičenja.

Turska koja će u FIBA prozoru koji sledi, prvom u glavnoj rundi kvalifikacija, biti rival selekciji Srbije, posle poraza od Slovenija – 104:103, slavila je protiv Poljske sa 94:78. Najefikasniji u sastavu Turske, bili su Osman sa 18, Hazer sa 13, Korkmaz sa 12 i Kabaca sa 11 poena. Kod Poljske, bolji od ostalih, bili su Sokolovski, Šenik i Balčerovski sa po 12 poena.

Komentari

Vaš komentar