Bosna blista, a para i dalje nema

Košarka 06. sep 202211:041 komentar
Podeli:
Džanan Musa
Izvor: fiba.basketball

Uprkos sjajnim igrama reprezentacije Bosne i Hercegovine na Evropskom šampionatu u košarci, gde su u nedelju savladali i branioce titule Slovence, Vijeće ministara te zemlje još im nije uplatilo obećanih 100.000 evra kako bi uopšte mogli da učestvuju na ovom takmičenju.

Predvođeni Jusufom Nurkićem i Džananom Musom, Bosna je nadomak drugoga kruga takmičenja pošto su ostvarili dve pobede u grupi protiv ekipa Slovenije i Mađarske, a jedini poraz do sada su pretrpeli od domaćina Nemačke.

Do kraja takmičenja u grupi BiH igra još protiv Francuske i Litvanije u utorak i sredu, a za siguran prolazak potrebna im je jedna pobeda. Ako uspeju da prođu dalje, bio bi to jedan od najvećih uspeha košarkaške reprezentacije BiH.

Međutim, reprezentacija BiH je na kontinentalni šampionat bukvalno otputovala bez novca. Košarkaški savez BiH, koji gotovo i ne funkcioniše, ranije je zatražio pomoć državnih institucija za odlazak muške i ženske reprezentacije na međunarodna takmičenja.

Vijeće ministara BiH odobrilo je sredinom avgusta 200.000 maraka (oko 100.000 evra) za pripreme i avionske karte. Taj je novac izdvojen iz budžeta, ali do sada nije prebačen košarkašima.

Komentari

Vaš komentar