Borac iz Čačka drugi put izborio opstanak u ABA ligi

Košarka 04. maj 202218:501 komentar
Izvor: KK Zlatibor

Košarkaši Borca iz Čačka uspeli su drugi put da izbore mesto u ABA ligi. Izabranici Marka Marinovića su sa devet pobeda osigurali mesto u elitnom društvu, a pošto je Zlatibor osvojio ABA 2 ligu, a ni jedna država ne može da ima više od pet ekipa u ABA ligi, usledila je baraž serija između Borca i Zlatibora, a Čačani su slavili sa 2-0. Borac je prvi meč dobio na svom terenu sa 85:80, a drugi u gostima sa 87:66.

Najefikasniji u sastavu Borca iz Čačka, bili su Marko Pecarski sa 16, Duda Sanadze sa 15, Ilija Đoković i Aleksa Novaković sa po 11, odnosno Uroš Čarapić i Ivan Marinković sa po 10 poena. Kod Zlatibora, raspoloženi za igru u napadu, bili su Tadija Tadić sa 22, Dimitrije Nikolić sa 16, Dušan Kutlešić sa devet i Nemanja Protić sa osam poena.

KK Zlatibor

Čačani su bolje počeli meč, pa su u završnici prve deonice vodili sa 20:13. Zlatibor je ekipa koja je tokom sezone pokazala da se nikada ne predaje. Tako je bilo i ovoga puta, pa su izabranici Strajina Nedovića napravili preokret 36:29.

Usledila je reakcija igrača Borca, zatvorili su sve prilaze svom košu, pronalazili su odlična rešenja u napadu, pa su na poluvremenu, nakon serije 13:0, vodili sa 42:36.

U nastavku meča, izabranici Marka Marinovića, košarkaši Borca, nastavili su sa serijom koju su započeli u završnici druge četvrtine, pa su pobegli na 47:36. Očekivala se reakcija ekipe Zlatibora, za koju smo već rekli da je pokazala tokom sezone, da se nikada ne predaje, ali…

KK Zlatibor

Ali, Borac je bio bolji rival. Ekipa iz Čačka je uoči poslednjeg kvartala vodila sa 67:50, a zatim je stečeni kapital ljubomorno čuvala do kraja meča. Borac će i naredne sezone igrati u elitnom regionalnom društvu, dok će Zlatibor morati još malo da sačeka, iako je ove sezone stigao do cilja, ali….

Komentari

Vaš komentar