Bitan igrač Filadelfije ne može da igra u NBA plej-ofu: Nije potpuno vakcinisan

Košarka 12. apr. 202213:251 komentar
Podeli:
Matis Tajbul
Izvor: AP Photo/Carlos Osorio via Guliver

Bek Filadelfija Seventisiksersa Matis Tajbul igra svoju treću NBA sezonu, a već se ustoličio kao jedan od najboljih odbrambenih igrča u čitavoj ligi i izuzetno je bitan za igre tima iz Pensilvanije, koji će u prvoj rundi protiv plej-ofa igrati protiv Toronto Reptorsa. Međutim, deluje da će vakcinacija protiv virusa korona predstavljati veliki problem timu koji predvode Žoel Embid i Džejms Harden.

Kako trenutno stvari stoje, Matis Tajbul moći će da igra samo na utakmicama u Filadelfiji jer je u Kanadi na snazi propis prema kojem nevakcinisani strani državljani ne mogu da ulaze u tu državu. U tu grupu spada i 25-godišnji Tajbul, koji je rođen u SAD, ali je odrastao u Australiji.

*Vestbruk o katastrofi Lejkersa: Nisam dobio poštenu šansu

Navodi se da Tajbul nije „u potpunosti vakcinisan“, tako da neće moći da igra u trećoj i četvrtoj utakmici plej-of serije, koje će se igrati u Ontariju.

Tajbul je posle pobede svoje ekipe nad Detroit Pistonsima izjavio da je odrastao u „holističkom domaćinstvu“, da je na taj način odgajan i da je zbog toga odbio da se u kompletno vakciniše.

„Prošle godine sam osećao potrebu da dobijem jednu dozu vakcine jer nisam mislio da mi je potrebno više. Mislim da na raspolaganju imam dovoljno medicinskih resursa, koji za mene mogu da urade mnogo više nego što to može vakcina. Ovo je odluka koju sam doneo prošle godine i hteo sam da je zadržim za sebe. Teško je što neću moći da igram, ali moram da živim sa svojom odlukom“, izjavio je Matis Tajbul.

Komentari

Vaš komentar